Δύσκολη Αντιπυρική, Εθελοντές, Πυροσβεστικό Σώμα & ΜΜΕ

Προστέθηκε από F.R.N στις 12 Οκτωβρίου 2013. · No Comments · Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Κατηγορία Αρθρογραφία Πολιτών, Εθελοντισμός, Ρέτσιος Ιωάννης

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Share into that BigPicture-Share zone

 
Share Button

30/5/2011

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που έγραψα το άρθρο «Εθελοντές Μ.Μ.Ε. & Πυροσβεστικό Σώμα» και ελπίζω φέτος να μην θρηνήσουμε θύματα, να μην απολέσουμε και άλλα κομμάτια του δασικού μας πλούτου, να μην καούν και άλλα πυροσβεστικά οχήματα… αλλά με ένα πετσοκομμένο Πυροσβεστικό Σώμα, με μία ανύπαρκτη Πολιτική Προστασία και με ένα επιθανάτιο ρόγχο να ακούγεται από όλες τις εθελοντικές οργανώσεις λόγω μνημονίου αλλά και εθελοντικής αιμορραγίας από την άποψη μελών (καθώς όλοι τρέχουν να βρουν δεύτερη και τρίτη δουλειά αν έχουν πρώτη και οι υπόλοιποι προσπαθούν να βρουν κανονική εργασία για να παρέχουν στις οικογένειες τους τα αυτονόητα… ποιός θα πάει να κάνει βάρδιες και να δαπανήσει χρόνο για την οποιαδήποτε εθελοντική ομάδα?) πιστεύω ότι φέτος θα αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι με πολλές πυρκαγιές (βλέπε δασικοί χάρτες και αμφισβήτηση τους) και με ελάχιστα μέσα (καθώς το 70% το εθελοντικού πυροσβεστικού στόλου στην Ελλάδα είναι ασυντήρητο και με προβλήματα αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος περίπου στα ίδια καθώς πάρα πολλά οχήματα του Π.Σ. κυκλοφορούν «παράνομα» έξω καθώς έχει παρέλθει ο χρόνος συντήρησης τους και βρίσκονται σε κακό χάλι).

Παρατηρήστε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές εθελοντικές ομάδες αλλά και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Παρόλα αυτά και με όλες τις παραμέτρους να υποδεικνύουν ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι (ακόμα βρέχει) κάποιοι Διοικητές του Π.Σ. βρήκαν την ώρα να εφαρμόσουν το νόμο κατά γράμμα και να αρχίσουν διαγραφές σε εθελοντές πυροσβέστες επειδή δεν ήταν 100% συνεπείς στις βάρδιες τους (τα λεγόμενα 4 οκτάωρα το μήνα) δηλαδή αντί να κάτσουν και να σκεφτούν ότι την ώρα της ανάγκης θα χρειαστούμε ως Πανστρατιά ΟΛΟΙ, αυτοί οι κύριοι με την δικαιολογία της υπηρεσιακής επίπληξης διαγράφουν χρήσιμο κόσμο από τις τάξεις των εθελοντών πυροσβεστών! Αντί να κάνουν τα στραβά μάτια για ένα καλοκαίρι και μετά την αντιπυρική να καλέσουν όλο τον κόσμο να κάνουν τις παρατηρήσεις τους και να δώσουν προθεσμία να καλυφθούν οι βάρδιες σε σύντομο χρονικό διάστημα προχωρούν στο «πονάει χέρι , κόψει χέρι».

Δεν πειράζει αγαπητοί κύριοι Αξιωματικοί του Π.Σ. διαγράψτε τους… έτσι και αλλιώς σκέφτεστε θα πάνε σε καμία εθελοντική ομάδα Δήμου ή κοινότητας και θα τους έχω και από εκεί βοήθεια… Ναι αυτό ισχύει γιατί οι Εθελοντές δεν γίνονται, γεννιούνται με το χάρισμα που πολλές φορές λειτουργεί όχι προς όφελος τους αλλά εναντίον τους. Το πρόβλημα είναι ότι οι Εθελοντές είναι ΚΑΜΗΛΕΣ και δεν ξεχνούν εύκολα αυτό να το θυμάστε.

Προτρέπω όλους τους εθελοντές για μια φορά να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ και να λειτουργήσουν προς όφελος τους, να σταματήσουν να τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη (βλέπε Π.Σ.) και να παρακαλούν μέσω ασυρμάτου αν μπορούν να πάνε και αυτοί στο συμβάν! να σταματήσουν να γλύφουν αξιωματικούς και υπαξιωματικούς περιμένοντας το φιλικό χτύπημα στην πλάτη ως επιβεβαίωση του εθελοντισμού τους αλλά να το κερδίσουν μέσω της αποδεδειγμένης εμπειρίας τους , της σοβαρότητας τους που τους διακατέχει, και το κυριότερο της αξιοπρέπειας που επιδεικνύουν!

Επειδή αρχίζω και μακρηγορώ και δεν μου αρέσει σας εύχομαι ένα καλό καλοκαίρι μια ασφαλή αντιπυρική περίοδο και δύναμη να αντεπεξέλθετε στα πολύ δύσκολα οικονομικά προβλήματα που περνάμε όλοι μας (Επαγγελματίες, Εποχικοί & Εθελοντές) αλλά και διατήρηση της συναδελφικότητας που πρέπει να μας διακατέχει σε όλα τα επίπεδα (συνάδελφος = άτομο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο εργασίας) ανεξαιρέτως πληρωμής ή όχι ,απέναντι στην πυρκαγιά είμαστε όλοι όχι απλά συνάδελφοι αλλά αδέλφια μια γροθιά ενωμένοι με ένα και μόνο σκοπό , «την προστασία του ανθρώπου , της περιουσίας του και του δασικού μας πλούτου».

Του Ρέτσιου Σ. Ιωάννη 

474 Συνολικές Αναγνώσεις 1 Αναγνώσεις σήμερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.