Κωνσταντίνος Γραφάκος

Προστέθηκε από Simon Banos στις 22 Ιουνίου 2015. · No Comments · Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Κατηγορία Μπανός Συμεών, Συνεντεύξεις

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Share into that BigPicture-Share zone

 
Share Button

22/6/2015

Fire Rescue News.Όνομα;

Κος Γραφάκος. Γραφάκος Κωνσταντίνος.

Fire Rescue News.  Σπουδές;

Κος Γραφάκος. Απόφοιτος Σχολής Ανθυποπυραγών με γνώσεις ηλεκτρονικής και προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.  Κατά την διάρκεια την υπηρεσίας μου απέκτησα γνώσεις από α) την Σχολή Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης του τότε Υπ. Δημ Τάξης, το 2003 β)σχολεία διαρκούς εκπαίδευσης του Υπ. Εθ.  Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικές με την διαχείριση κίνδυνων και κρίσεων και πρώτων βοηθειών το 2005   γ) την Σχολή Πολέμου Αεροπορίας ως Επιτελής Εκπαίδευσης  το 2006 δ) το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης  πάνω σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού το 2010, και διοίκησης μέσο στόχων και μέτρησης της αποδοτικότητας το 2011.

Fire Rescue News. Τόπος καταγωγής;

Κος Γραφάκος. Μέλισσα Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Fire Rescue News. Επάγγελμα;

Κος Γραφάκος. Αξιωματικός Π.Σ.

Fire Rescue News. Που ανήκετε; Πόσο καιρό ασχολείστε;

Κος Γραφάκος. Υπηρετώ ως Διοικητής στην Π.Υ. Γυθείου από τις 2 Μαρτίου 2013.

Fire Rescue News. Όνειρο ζωής ή τυχαίο γεγονός το επάγγελμα σας;

Κος Γραφάκος. Στο Πυροσβεστικό Σώμα διορίστηκα στις 29 Δεκεμβρίου του 1996 μετά από συγκυρίες τυχαίων   γεγονότων. Πολύ γρήγορα όμως η δράση από τις πρώτες ημέρες της φοίτησής μου στην σχολή Πυροσβεστών και στην συνέχεια η συνειδητοποίηση της αξίας της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος με κέρδισαν ολοκληρωτικά.

Fire Rescue News. Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που ξεκινά τώρα το επάγγελμα που ακολουθείτε;

Κος Γραφάκος.  Αρχικά θα του ευχόμουν να είναι υγιής, γερός «σιδεροκέφαλος»! Κάθε νέος – νέα που ξεκινά τώρα αυτό το ταξίδι προσφοράς στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας πρέπει να ξεκαθαρίσει με τον εαυτόν του ότι είναι λειτουργός της κοινωνίας μας και όχι απλά ένας επαγγελματίας , ένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αντιληφτεί πολύ σύντομα ότι  ο τόπος δράσης μας είμαι αυτός που όλοι οι άλλοι τον εγκαταλείπουν για να σωθούν! Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για να ανταπεξέλθει. Ένας πυροσβέστης πρέπει να έχει ψυχή, γνώσεις, διάθεση για προσφορά και να αγαπά τον άνθρωπο αλλιώς ας κάνει κάτι άλλο! Σίγουρα θα τα πάει καλύτερα…

Fire Rescue News.  Μια στιγμή στη καριέρα  σας, που σας  έχει στιγματίσει, καλή ή κακή;

Κος Γραφάκος. Η σκέψη μου πάει σε στιγμές διδάγματα κι άλλες πάλι στιγμές ευτυχίας.  Η σημαντικότερη  όμως ήταν η περίοδος  που με δέχθηκε η αγκαλιά της Π.Υ.  του Γυθείου. Ήταν η χρονιά που το Σώμα μου εμπιστεύτηκε την ανάληψη της ευθύνης αυτής της Υπηρεσίας και αρχίσαμε   όλοι μαζί, συνάδελφοι και κοινωνία να προσπαθούμε για τον κοινό στόχο. Την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αυτού του τόπου. Αποκορύφωμα… η ίδρυση μέσα σε λίγους μήνες του πρώτου Εθελοντικού  Πυροσβεστικού Σταθμού.

Fire Rescue News. Ποιοι οι μελλοντικοί σας στόχοι σε όλους τους τομείς;

Κος Γραφάκος. Στόχος υπηρεσιακός δεν είναι άλλος από έναν καλό απολογισμό στο τέλος κάθε χρονιάς, με την ταυτόχρονη κοινή διαπίστωση ότι όλοι οι συνάδελφοι αισθάνονται σίγουροι για τις γνώσεις τους, ευχαριστημένοι από την διοίκησή που τους ασκείται και έτοιμοι και συνεχίσουν.  – Στόχος κοινωνικός: να αισθάνονται οι πολίτες γύρω μου ενημερωμένοι για τους κινδύνους που αναλαμβάνει η Υπηρεσία μας να αντιμετωπίσει και  να γνωρίζουν τρόπους πρόληψης ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες αμέλειας και να αυξηθούν τα ποσοστά ψυχραιμίας στις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.     – Στόχος προσωπικός: μια ήρεμη, οικογενειακή ζωή.

Fire Rescue News. Με τι ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Κος Γραφάκος. Τώρα πια με την επικοινωνία για ενημέρωση των συνανθρώπων μας στην αξία της εθελοντικής δωρεάς  μυελού των οστών προκειμένου να βρίσκεται  μόσχευμα για κάθε παιδί που καταδικάζεται σε βέβαιο θάνατο αν δεν βρει συμβατό δότη μέσα από την οικογένειά του, όταν προσβάλλεται από καρκινικές νόσους. Α! και κάτι ακόμα… μαγειρεύω για αγαπημένα πρόσωπα όταν έχω χρόνο.

Fire Rescue News. Πως χειρίζεστε την απόρριψη;

Κος Γραφάκος. Με ψυχραιμία! Κάθε απόρριψη είναι αφορμή για αναδιοργάνωση. Αν έχει γίνει λάθος είναι ευκαιρία να διορθωθεί.

Fire Rescue News. Αν σας δινόταν μια ευκαιρία, τι θα αλλάζατε  στην ζωή σας;

Κος Γραφάκος. Δεν σχεδιάζω με το ‘’αν’’’ αλλά με το ‘’όταν’’ και πάντα με τα δεδομένα.

Fire Rescue News. Έχετε κάποιον άνθρωπο σαν πρότυπό σας ;

Κος Γραφάκος. Από τις πρώτες ημέρες της υπηρεσιακής μου δράσης έως και σήμερα πάντα έχω στο μυαλό μου έναν ξεχωριστώ Πυροσβέστη, έναν μοναδικό άνθρωπο, ένα φωτεινό παράδειγμα γνώσης, ευθύτητας, αξιοπρέπειας, υπηρεσιακής ευθύνης, καλής διοίκησης, που επέλεξε να υπηρετήσει αθόρυβα.  Τον αποκαλώ Δάσκαλο και θα μου επιτρέψετε να μην αναφέρω το όνομά του!

Ολοκληρώνοντας αυτό το ερωτηματολόγιο θέλω να σας ευχαριστήσω για την ξεχωριστή τιμή  που μου κάνετε να  επικοινωνήστε μαζί μου δίνοντας σημασία και αξία σε δράσεις από την ακριτική μας Υπηρεσία.

Παρακολουθώ και θαυμάζω τον τρόπο που προσεγγίζετε  τo έργο, τις αξίες και τις δράσεις του Έλληνα Πυροσβέστη και Διασώστη.  Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία και  εύχομαι οι δυσκολίες που θα συναντήσετε να είναι  προσπελάσιμες και η καταξίωση, η αποδοχή και η εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού  σας να είναι άμεσες διαρκείς και αυξανόμενες.

Οι προσπάθειες της υπηρεσίας μας εμπεριέχονται στην σελίδα που διατηρούμε στον τόπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook   στο link που ακολουθεί όπου εκεί μπορείτε να γνωρίσετε τις αξίες και τις ικανότητες των συναδέλφων που αψηφούν την γενικευμένη κρίση και υπηρετούν για το κοινό καλό https://www.facebook.com

Eπιμελείται για το Fire.gr ο Συμεών Μπανός

22171 Συνολικές Αναγνώσεις 1 Αναγνώσεις σήμερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.