Πυροσβεστική Υπηρεσία και Υπηρεσία Άμεσης Βοήθειας του Ισραήλ

Προστέθηκε από F.R.N στις 18 Οκτωβρίου 2013. · 1 Σχόλιο · Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Κατηγορία Ζαφειρίου Μπάμπης, Παρουσίαση

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Share into that BigPicture-Share zone

 
Share Button

15/3/2013

Η Ισραηλινή Υπηρεσία Πυρόσβεσης – Διάσωσης (Εβραϊκά: שירותי כבאות והצלה‎, Sherutei Kaba’ut VeHatzala) έχει μέσα στα καθήκοντά της τη διάσωση συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών και διασποράς επικίνδυνων υλικών, αποστολές που εκτελεί σε συνεργασία με το Magen David Adom, το Ισραηλινό ΕΚΑΒ. Επιπλέον έχει την ευθύνη δημόσιας εκπαίδευσης σε θέματα Πυρόσβεσης – Διάσωσης και την οργάνωση αντίστοιχων ενημερωτικών εκστρατειών.

Οργάνωση

Το κράτος είναι χωρισμένο σε 24 περιοχές με κεντρικούς πυροσβεστικούς σταθμούς από τους οποίους εξαρτώνται οι μικρότεροι σταθμοί των γειτονικών πόλεων και σταθμών. Το προσωπικό αποτελείται από 1.200 αμειβόμενους επαγγελματίες πυροσβέστες και 200 – 400 εθελοντές, επιπλέον υπάρχουν 6 μονάδες επικίνδυνων υλικών με επικεφαλής την μονάδα Haz-mat. Όλοι οι σταθμοί είναι εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της πυροσβεστικής τεχνολογίας όσον αφορά τα υλικά πυρόσβεσης – διάσωσης. Επιλεκτικά κάποιοι σταθμοί διαθέτουν μονάδα βαριάς διάσωσης. Υπάρχει το εργοστάσιο Kibbutz Beit Alfa που πάνω σε σασί Mercedes-Benz, Man, Iveco, E-One, Chevrolet, Ford κατασκευάζει – τροποποιεί τα οχήματα με προδιαγραφές Ισραήλ. Σε κάθε σταθμό δε υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο όπου ειδικευμένος πυροσβέστης μηχανικός αναλαμβάνει συντήρηση και επισκευές.



Εκπαίδευση

Σχεδόν όλο το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί για επέμβαση σε συμβάντα με επικίνδυνα υλικά, πολλοί από τους οποίους στο εξωτερικό και όλοι έχουν πιστοποιήσεις για βαριά διάσωση και χρήσης όλου του διαθέσιμου εξοπλισμού πέραν των πιστοποιήσεων επέμβασης σε αστικό και δασικό περιβάλλον.

Το τυπικό πλήρωμα οχήματος για καθημερινές εξόδους αποτελείται από 2 άτομα αλλά συνήθως η έξοδος περιλαμβάνει 2 οχήματα τα οποία ενισχύονται με υδροφόρο και όχημα μεσαίας διάσωσης – όχημα διοίκησης. Για μεγαλύτερα συμβάντα υπάρχει ενίσχυση με όχημα επικοινωνιών, όχημα βαριάς διάσωσης ή ότι άλλο απαιτηθεί.


Οι επικοινωνίες του λειτουργούν με συμβατικά συστήματα Motorola Wide Band και οι περισσότεροι πυροσβέστες είναι εξοπλισμένοι με έχουν βομβητές ή / και motorola walkie-talkie.

Ιστορία
Η ιστορία των υπηρεσιών διάσωσης και πυρόσβεσης στο Ισραήλ είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του εβραϊκού στοιχείου της χώρας. Οι προκάτοχοι οργανώθηκαν αυθόρμητα σε περιόδους κρίσης, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και στα προβλήματα που προέκυπταν. Με το πέρασμα του χρόνου και την ίδρυση του κράτους, οι υπηρεσίες πυρόσβεσης – διάσωσης άρχισαν να λειτουργούν με οργανωμένο τρόπο και εξελισσόμενες πήραν τη μορφή με την οποία λειτουργούν σήμερα.
Μετά από μια πυρκαγιά στο Zichron Yaakov το 1897, ιδρύθηκε από τον Βαρόνο Rothschild, η πρώτη εταιρεία πυρόσβεσης. Η εταιρεία είχε 32 μέλη, και ο εξοπλισμός μεταφέρθηκε από το Παρίσι, όπως αντλίες, σωλήνες, σκάλες, άξονες και στολές με λαμπερά κράνη χαλκού και δερμάτινες ζώνες.

Μια άλλη εταιρεία ιδρύεται στο Τελ Αβίβ το 1925 μετά από μια πλημμύρα στην περιοχή Brenner, και δημιουργείται ο πρώτος ειδικός πυροσβεστικός σταθμός στη χώρα, κάτω από ένα υπόστεγο κοντά σε αστυνομικό τμήμα.
Με την ανεξαρτησία του Ισραήλ το 1948 δημιουργούνται πυροσβεστικοί σταθμοί στους περισσότερους εβραϊκούς οικισμούς όπως Petah Tikva, Ιερουσαλήμ, Χάιφα, Hadera, Rehovot, Ναχαρίγια, Μπνέι Μπρακ, Ramat Gan, Givatayim, Afula, Herzliya, Kfar Sava, Holon, Νετάνια και Rishon LeZion.
Με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, πυροσβεστικοί σταθμοί χτίστηκαν σε πολλές άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Acre και Μπιρσίβα, στο αεροδρόμιο Lod, τα διυλιστήρια πετρελαίου στη Χάιφα και στα λιμάνια της Χάιφα και Ashdod.

Με νόμο που ψηφίστηκε το 1959 και τέθηκε σε ισχύ το 1960, δημιουργείτε μια πλήρως επαγγελματική δύναμη πυρόσβεσης, μέχρι τότε οι πυροσβέστες ήταν εθελοντές.
Η Υπηρεσία πυρόσβεσης – διάσωσης στη πόλη της Ιερουσαλήμ έχει 5 σταθμούς ο κεντρικός στο
Givat Mordechai και περιφερειακά σε Romema, Wadi Joz, Givat Ram και Neve Ya’akov.

Πηγή: http://en.wikipedia.org
http://www.102.co.il
http://mops.gov.il
Μετάφραση – Προσαρμογή για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου.

874 Συνολικές Αναγνώσεις 1 Αναγνώσεις σήμερα

Σχετικά άρθρα

One Response to Πυροσβεστική Υπηρεσία και Υπηρεσία Άμεσης Βοήθειας του Ισραήλ

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΗΣ 13 Ιουλίου 2016 at 08:52
     

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ:
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΩ ΠΡΙΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ;

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.