Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ζητά η Μύκονος

Προστέθηκε από F.R.N στις 27 Νοεμβρίου 2016. · No Comments · Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Share into that BigPicture-Share zone

 
Share Button

27/11/2016

Επιστολή προς τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, για την ανάγκη δημιουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Μύκονο, απέστειλε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.
«Η Μύκονος, παραδόξως, αναφέρει, αποτελεί το μοναδικό από τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου, που δεν διαθέτει οργανωμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία».

Σημειώνεται ότι στη Μύκονο, η μόνη πρόβλεψη της Πολιτείας είναι ή ύπαρξη ενός Πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης, μ’ ένα πυροσβεστικό δημοτικό αυτοκίνητο (φορτηγάκι αγροτικού τύπου) 500 λίτρων νερού, για την κάλυψη όλου του νησιού και η απόσπαση κατά καιρούς εποχιακών πυροσβεστών για την πυρασφάλεια της θερινής περιόδου.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Εδώ και είκοσι (20) τουλάχιστον χρόνια, με συνέπεια, ο Δήμος Μυκόνου κάνει αγωνιώδεις εκκλήσεις προς το αρμόδιο υπουργείο και το αρχηγείο της Πυροσβεστικής για το σοβαρότατο αυτό θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και πάντοτε σχεδόν λαμβάνεται η καθιερωμένη απάντηση για αδυναμία ίδρυσης, λόγω υπηρεσιακών και δημοσιονομικών θεμάτων. Παρακαλώ πολύ, όπως:
Μεριμνήσετε για να δοθεί μία μόνιμη λύση σ’ αυτό το ζήτημα που απασχολεί το νησί μας με την δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μυκόνου και
Προβείτε στην άμεση διάθεση επιπλέον πυροσβεστικού οχήματος καθώς και στην άμεση μόνιμη μετακίνηση Πυροσβεστών στο νησί μας δώδεκα (12) μήνες το χρόνο».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μυκόνου, προκειμένου να συνδράμει στη μετακίνηση/απόσπαση Πυροσβεστών, απέστειλε πρόταση στον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία ζητείται -με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του- να συνδράμει για κατάλληλο κατάλυμα διαμονής και διατροφή.

Πηγή : www.ert.gr

624 Συνολικές Αναγνώσεις 1 Αναγνώσεις σήμερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *