Δελτίο τύπου απο το Ε.Σ.Ε.ΠΑ.

Προστέθηκε από F.R.N στις 4 Ιουνίου 2017. · No Comments · Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Ενημέρωση & Ανακοινώσεις

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Share into that BigPicture-Share zone

 
Share Button

4 Ιουνίου 2017

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) στις 12 Μαΐου του 2014, ο Πρόεδρός της, κ. Δημήτριος Σταθόπουλος,  υπέβαλε μήνυση  εναντίον του κ. Σαχινίδη Νικολάου Προέδρου του Δ.Σ. του Ε.Σ.Ε.Π.Α. για συκοφαντική δυσφήμηση κατά το άρθρο 363 του Ποινικού Κώδικα .

Την Παρασκευή, 2 Ιουνίου του 2017 έγινε η Δίκη στη Θεσσαλονίκη.

Κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας, πέντε συνδικαλιστές μέλη του Δ.Σ. της  (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) : Νικόλαος Αθάνατος, Κωνσταντίνος Δαδούδης, Βασίλειος Φερτάκης, Δημήτριος Καραγκούνης, Γρηγόριος Αναστασιάδης.

Ο μηνυτής (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας) είχε Νομικό τον Εμπειρότατο Δικηγόρο της Ομοσπονδίας  κατά τη διάρκεια της Δίκης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Π.Α., κ. Σαχινίδης, επέλεξε να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο, χωρίς Δικηγόρο Υπερασπίσεως και μόνο με ένα μάρτυρα δια το τυπικό, υπερασπιζόμενος το κύρος και την αξιοπρέπειά του, μόνος του, επί της ουσίας.

Η εισαγγελική πρόταση, υπήρξε Αθωωτική.

Η Απόφαση του δικαστή Αθώος.

Το γεγονός της σύμπτωσης της εισαγγελικής πρότασης και της απόφασης του Δικαστηρίου, ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ της άσκηση Έφεσης από το μηνυτή. Συνεπώς η υπόθεση έχει τελεσιδικίσει.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ε.Σ.Ε.Π.Α. ουδέποτε χρησιμοποίησαν τη δικαστική  οδό για να επιλύσουν θέματα «διαφορετικής προσέγγισης» με στελέχη του Π.Σ. Θεωρούσαμε ως ενδοοικογενειακή υπόθεση στην Πολιτική Προστασία τις οποιεσδήποτε διαφορές, ακόμη και αυτές με καταφανή πρόθεση βλάβης του Ε.Σ.Ε.Π.Α., του έργου του και του Προέδρου του.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Ε.Π.Α. και ο πρόεδρος του επιφυλάσσονται να επανεξετάσουν και να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους όσον αφορά τα δικαιώματα  τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Πηγή : ΕΣΕΠΑ

212 Συνολικές Αναγνώσεις 1 Αναγνώσεις σήμερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *