ISO 9001:2008 στην εκπαίδευση των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ

 

30/9/2010

Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 : 2008, για την εκπαίδευση που παρέχει στους πολίτες και στους Εθελοντές του, παρέλαβε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πιστοποίησης του ανεξάρτητου διαπιστευμένου φορέα πιστοποίησης TÜV RHEINLAND.

Ειδικότερα, το ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ της Διεύθυνσης Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001 : 2008, για το σύνολο της παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης, με αριθμό πιστοποιητικού 01 100 093684, υλοποιώντας για ακόμη μια φορά την δέσμευση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για διαρκή αναβάθμιση όλων του των υπηρεσιών και υψηλή ποιοτική προσφορά στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, αποτελεί την πρώτη και μόνη μέχρι σήμερα εθελοντική οργάνωση στην χώρα μας, όπου η εκπαίδευσή της και προς τον γενικό πληθυσμό της Ελλάδος και προς τους Εθελοντές της, πιστοποιήθηκε με ISO 9001 : 2008.

Επίσης αποτελεί και παγκοσμίως την πρώτη εθελοντική ομάδα μέσα στους κόλπους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, όπου η εκπαίδευση της έλαβε αυτή την υψηλή διάκριση.

Μεγάλο βάρος τα τελευταία 30 χρόνια, έχει πέσει στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος διαχρονικά και ανελλιπώς εκπαιδεύει και πιστοποιεί όλους τους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στον τομέα των Πρώτων Βοηθειών, της Διάσωσης και της Ναυαγοσωστικής.

Ιστορικά, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούσε και αποτελεί τον μοναδικό θεσμοθετημένο και πιστοποιημένο φορέα της Ελλάδος, στην εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού της χώρας μας, στις Πρώτες Βοήθειες, στην Έρευνα και Διάσωση, στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση Καταστροφών και στην Ναυαγοσωστική.

Οι διακρίσεις που μέχρι σήμερα έχει λάβει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς είναι πολλές και συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τον κύριο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟ, Διασώστη, Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών και Προϊστάμενο του Τμήματος Εκπαίδευσης, για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η πιστοποίηση ISO, αποτελεί το φυσικό επακόλουθο μιας πολυετούς, διαρκούς και συνεπούς προσπάθειας να τυποποιούμε και να βελτιώνουμε τις διαδικασίες που αφορούν την εκπαίδευση όλων των πολιτών και όλων των Εθελοντών μας, στο σπουδαίο ανθρωπιστικό καθήκον, της σωτηρίας της ανθρώπινης ζωής.

Για τους πολίτες και τους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ISO σημαίνει εγγύηση ποιότητας στην εκπαίδευση, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, σιγουριά και ασφάλεια για τη σταθερότητα αυτής της ποιότητας παντού και πάντα, σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

H πιστοποίηση κατά ISO διασφαλίζει την ύπαρξη προοπτικής για περαιτέρω αναβάθμιση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών υπηρεσιών μας, με τελικό αποδέκτη τον πολίτη, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κύριος Αναστάσιος Γερασιμάτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από το 2006 και μετά εκπαιδεύουν πολίτες, ειδικές πληθυσμιακές και επαγγελματικές ομάδες και Εθελοντές έξω από τα σύνορα της χώρας μας, όπως Τουρκία, Βουλγαρία, FYROM, Αίγυπτο, Ρουμανία, Αλβανία, Ισραήλ, κ.λ.π.

Όλα τα γνωστικά αντικείμενα των Εθελοντών Σαμαρειτών, λειτουργούν βάσει της ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας και των κανονισμών των διεθνών οργανισμών.

Προσωπικό υπουργείων, νοσοκομείων, πυροσβεστικών υπηρεσιών, πανεπιστημίων, στρατιωτικών μονάδων, αεροπορικών εταιρειών, εργοστασίων, κατασκευαστικών εταιρειών, σχολείων, συλλόγων, σωματείων, εθελοντικών οργανώσεων, είναι μερικές από τις κατηγορίες των φορέων και υπηρεσιών της Ελλάδος όπου έχουν εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες, στην διάσωση και στην ναυαγοσωστική από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συνολικά, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έχει εκπαιδεύσει 18.575 Εθελοντές και 23.850 πολίτες.

Πληροφορίες : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ
Τηλέφωνο : 6973.495.248

ΤΟΜΕΑΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ και ΝΕΟΤΗΤΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ και ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ

Καρόλου 8 & Αγίου Ανδρέου, 262 23 ΠΑΤΡΑ,

ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ. 2610.273.955, Fax. 2610.273.444,

www.samarites.gr | e-mail:samarites@hotmail.com

1 Comment

  1.  

    Εκπαίδευση από μη σωστά πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Ύλη σε αντικείμενα 1ων βοηθειών στα οποία δεν έχει γίνει αναβάθμιση και κακός διδάσκονται!! Ποσο ISO είναι όλα αυτά?

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.