Εκπαίδευση του Σ.Ε.Π.Π.Α σε όχημα ATV παντός εδάφους

 

8/10/2010

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των μελών του Σ.Ε.Π.Π.Α στην Αστυπάλαια στην χρήση του οχήματος ATV το οποίο παρέλαβε προ μηνών. Το όχημα παντός εδάφους (All Terrain Vehicle) είναι ένα όχημα Polaris 500cc με δυνατότητα ανάβασης σε δύσκολους δρόμους καθώς διαθέτει κίνηση 4Χ4, 2Χ4 και Turf.

Οι μικρές του διαστάσεις του δίδουν την δυνατότητα πρόσβασης σε πολύ στενούς δρόμους όπως τα πιο πολλά Ελληνικά νησιά διαθέτουν και την άμεση προσέγγιση σε συμβάντα (πυρκαγιές) εκεί όπου άλλα οχήματα δεν μπορούν να φθάσουν. Με την σωλήνα μισής ίντσας τύπου Formtex των 50 μέτρων και τον ειδικό αυλό μικροσταγονιδίων αυτό το μικρό όχημα παντός εδάφους αντικαθιστά με ευκολία ένα όχημα τύπου 4Χ4 των 500 λίτρων νερού καθώς λόγω της νέας τεχνολογίας που διαθέτει δεκαπλασιάζει την ποσότητα νερού που διαθέτει στην δεξαμενή του. (160 λίτρα νερό & 12 λίτρα Αφρό A-FFF)

To Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας διαθέτει αυτή την στιγμή ένα όχημα ATV – Firexpress & ένα όχημα τύπου 4Χ4 pickup με σύστημα πυρόσβεσης Firexpress τα οποία έχει προμηθευτεί ειδικά για τα δυσπρόσιτα σημεία του Κάστρου της Αστυπάλαιας και τα χρησιμοποιεί για την αντιμετώπιση όλων των ειδών των πυρκαγιών στο νησί.

Το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει ξανά την εταιρία Blue Star Ferries για την ευγενική της χορηγία αλλά και την υποστήριξη τους στο εθελοντικό τους έργο.

Γραφείο Τύπου Σ.Ε.Π.Π.Α
www.seppa.gr

Πατήστε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για ΜεγέθυνσηΠατήστε για Μεγέθυνση

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.