Συνάντηση του Προέδρου της Π.Ε.Ε.Π.Σ με τον Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής

 

8/10/2010

Ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική εκτιμάται ότι ήταν η συνάντηση του Προέδρου της Π.Ε.Ε.Π.Σ. Τσιουγκρή Σεραφείμ στις 16/09/10 στη Νέα Υόρκη με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αμερικής Δημήτριο, στο πλαίσιο 20ήμερου ταξιδίου του στις Η.Π.Α., το οποίο περιλάμβανε επίσης κύκλο επαφών και σειρά γνωριμιών με σημαντικούς παράγοντες της ελληνικής ομογένειας καθώς και με εκπροσώπους εθελοντών πυροσβεστών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος έκανε λεπτομερή ενημέρωση στο Σεβασμιότατο για το θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη στην πατρίδα μας αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να ενισχυθεί το υπάρχον σύστημα εθελοντισμού, όπως αυτό λειτουργεί στην ελληνική πραγματικότητα, έτσι ώστε και η χώρα μας να απολαμβάνει έναν ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό μηχανισμό πυρασφαλείας. Επίσης ενημερώθηκε επαρκώς και για την προσπάθεια που κάνει η Ένωσή μας σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία νέων Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων, με την παράλληλη επισήμανση όμως ότι για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά είναι αναγκαίο να προχωρήσει η νέα νομοθετική ρύθμιση που αφορά στο σχέδιο νόμου που έχει ήδη καταρτιστεί από το αρμόδιο Υπουργείο και βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε κατάσταση ανεπίτρεπτης αναμονής και κωλυσιεργίας.

Ο Σεβασμιότατος ήταν φυσικά γνώστης για το θεσμό και τη σημαντική λειτουργία αυτού στις ΗΠΑ, μιας και στη χώρα που βρίσκεται το 75% των πυροσβεστών είναι εθελοντές και ο ίδιος γνωρίζει σημαντικό αριθμό ομογενών που υπηρετούν σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία διαφόρων Πολιτειών. Από τη μεριά του δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειάς μας και ευχήθηκε η Ελληνική Πολιτεία να σταθεί έμπρακτα και ενεργά στο πλευρό των εθελοντών πυροσβεστών. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι πέρα από τις μελλοντικές επαφές και συνεργασία που θα έχει η Ένωσή μας με την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, σε οτιδήποτε από πλευράς μας εκτιμηθεί ότι απαιτείται η συνδρομή του, πρόθυμα θα ενεργήσει και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για βοήθεια και στήριξη, τόσο στην ομογένεια όσο και σε αμερικανικούς παράγοντες και φορείς.

Ο πρόεδρος σε ανάμνηση αυτής της δημιουργικής και αλησμόνητης επίσκεψης, επέδωσε στο Σεβασμιότατο τιμητική πλακέτα, και αυτός με τη σειρά του δώρισε στην Ένωση ένα πολυτελή τόμο με την ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Από τη θέση αυτή, θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια τις θερμές μας ευχαριστίες στο Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, για την τιμή που έκανε στην Ένωσή μας να δεχτεί τον πρόεδρό της καθώς και για τις θέσεις που έλαβε και τη διάθεσή του αναφορικά με τη στήριξη του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη στην Ελλάδα, στάση ιδιαίτερα τιμητική για την παρουσία του ελληνισμού στις ΗΠΑ, αλλά και για την πατρίδα μας γενικότερα, που επιδεικνύεται από έναν αναμφίβολα μεγάλο ορθόδοξο θρησκευτικό και πνευματικό ηγέτη του πυρήνα του απόδημου ελληνισμού στην Αμερική.

Από το Γραφείο Τύπου
της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.