Πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Διήμερο Πρώτων Βοηθειών

 

9/12/2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Mediterraneo στη Γλυφάδα, το Εκπαιδευτικό Διήμερο Πρώτων Βοηθειών που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Ε.Π.Σ.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.).

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS), η οποία περιλάμβανε:

– Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση θύματος καρδιακής ανακοπής.

– Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Την δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για την «Αντιμετώπιση Πολυτραυματία» με τις ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες:

– Βασική ανατομία & «Μηχανισμός» τραυματισμού.

– Πρωτοβάθμια εκτίμηση & αντιμετώπιση τραυματία.

– Ακινητοποίηση και μεταφορά τραυματία από τροχαία και άλλα ατυχήματα, με χρήση σανίδας πολυτραυματία, scoop και στρώμα πολυτραυματία)

– Διαχείριση αεραγωγού.

– Επείγον απεγκλωβισμός τραυματία από όχημα.

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν 17 Πυροσβέστες (Αξιωματικοί, Μόνιμοι και Εθελοντές) από Αττική, Μεσολόγγι, Σκιάθο, καθώς και από τα νεοσύστατα Εθελοντικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια Κέας και Ύδρας.

Την εκπαίδευση υλοποίησαν εκπαιδευτές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε πιστοποιητικό Ανανήπτη (BLS-AED Provider) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, βεβαίωση από την Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και το Νοσοκομείο Mediterraneo.

Το κόστος συμμετοχής των συναδέλφων καλύφθηκε από την κ. Ευαγγελία Αστρινάκη, κατ’ επιθυμία της ίδιας, στην μνήμη του γιου της και συναδέλφου μας Εθελοντή Πυροσβέστη Δημήτρη Αστρινάκη, ο οποίος προ τριετίας έχασε την ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. και οι συμμετέχοντες συνάδελφοι ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Αστρινάκη για την ευγενική της προσφορά, ευχόμενη να είναι αιωνία η μνήμη του Δημήτρη. 

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.