Μαθήματα πρώτων βοηθειών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

 

14/12/2014

Ο νέος εθελοντής και υποψήφιος διασώστης, μέσα από τα μαθήματα της σχολής βασικών γνώσεων αποκτά τη δυνατότητα να συνεισφέρει σωστά, αποτελεσματικά και με ασφάλεια στο κοινωνικό σύνολο όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Για το λόγο αυτό αναλαμβάνουν δράση στην εκπαίδευση, τα μέλη του παραρτήματος Αχαΐας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για τη νέα σεζόν και το σχολείο βασικών γνώσεων για νέους εθελοντές. Η αρχή θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου, στο χώρο της ομάδας.

Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται κάθε  Τετάρτη στο χώρο εκπαίδευσης της Ομάδας, στις Εργατικές κατοικίες Κρύα Ιτεών και τα πρακτικά τα Σαββατοκύριακα σε διάφορα πεδία της ευρύτερης περιοχής. Η διάρκεια του σχολείου είναι δυόμιση μήνες και η επιτυχής συμμετοχή στο Βασικό Σχολείο Γνώσεων Διάσωσης είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για να συμμετέχει ενεργά, κάποιος στις δράσεις και τις αποστολές της Ε.Ο.Δ.. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.hrtaxhaias.gr

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλους τους τομείς δράσης της Ε.Ο.Δ. και συγκεκριμένα:
Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης, Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών, Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών, Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών, Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας, Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου.

Πηγή : www.patrastimes.gr

1 Comment

  1.  

    Τόσα αντικείμενα εκπαίδευσης σε δυόμιση μήνες… Μάλιστα. Εκεί λογικά πρέπει να εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί Αϊνστάιν, δεν εξηγείται διαφορετικά!

    Ας μην αναρωτιούνται στην ΕΟΔ γιατί δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.