Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε συρμό του Μετρό «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 2014»

 

14/12/2014

Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε στις 01:30 της 11ης Δεκεμβρίου, στο σταθμό του Μετρό στην Αγ. Μαρίνα. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε κατά την κίνηση του επιβατικού συρμού, προσεγγίζοντας το Σταθμό Αγ. Μαρίνα, εκδήλωση πυρκαγιάς στο κάτω μέρος του συρμού, πυκνοί καπνοί αναδύονται, κατακλύζουν τους χώρους των επιβατών και δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα. Προκαλείται πανικός, ο συρμός ακινητοποιείται, κάποιοι επιβάτες χάνουν τις αισθήσεις τους. Οι δυνάμεις που καταφθάνουν, επιχειρούν εκκένωση του σταθμού, κατάσβεση της πυρκαγιάς και ταυτόχρονα απεγκλωβισμό επιβατών.

Στόχοι της άσκησης ήταν ο έλεγχος, η αξιολόγηση της υλικοτεχνικής υποδομής, η δοκιμασία της λειτουργικότητας καθώς και της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών κατά την εφαρμογή τους τόσο στο επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού όσο και των εμπλεκόμενων φορέων.

Η άσκηση οργανώθηκε σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. συμμετείχαν οχήματα και προσωπικό από τις Υπηρεσίες της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, της Α.Μ.Ε.Λ., της ΕΛ.ΑΣ. και του Ε.Κ.Α.Β.
Την άσκηση παρακολούθησαν, ο Διοικητής των Π.Υ. Αθηνών Αρχιπύραρχος Μιχαήλ Ανδριόπουλος, ο Διοικητής των Π.Υ. Πειραιώς Αρχιπύραρχος Βασίλειος Σαξιώνης, Διοικητές και Αξιωματικοί των Υπηρεσιών που συμμετείχαν καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.

Πηγή : Πυροσβεστικό Σώμα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.