Βραζιλιάνικο “Vive la Grèce” για Δρ. Αβραμίδη στο Συμπόσιο – Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

 

16/12/2014

Με 2 μετάλλια επιβράβευσαν τη συμμετοχή και συνεισφορά του Δρ. Στάθη Αβραμίδη (Συνεργάτης ΚΕΕΛΠΝΟ/Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής-ΑθΝα ΕΟΥΔΑ), στο ετήσιο πρωτάθλημα ΑθΝα και το Συμπόσιο Διάσωσης της Βραζιλίας. Σε πνεύμα ευ αγωνίζεσθαι, εκφωνητής και ξένοι αθλητές φώναζαν τις ημέρες των αγώνων «Vive la Grèce», στον Έλληνα που κέρδισε τις εντυπώσεις για το αθλητικό ήθος και το επιστημονικό του επίπεδο.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ

Η διοργάνωση τελέσθηκε την εβδομάδα 17-22/11/2014 στη Vitoria, υπό την αιγίδα των οργανισμών Sociedade Brasileira de Salvamento Aquático (SOBRASA) και Corpo de Bombeiros Militar do Espírito Santo (Πυροσβεστική Υπηρεσία). Συμμετείχαν 400 αθλητές, επίσημοι και προπονητές από 5 χώρες. Ο Δρ. Αβραμίδης συναγωνίστηκε στην ανοιχτή θάλασσα και την  πισίνα, με ντόπιους και άλλους «διεθνείς» αθλητές στην Κατηγορία Ε Βετεράνων (40-45 ετών), στα αγωνίσματα «Δρόμος 1000μ-Κολύμβηση 1000μ-Κολύμβηση 1000μ», «Διάσωση με Σωστική Σανίδα», «Διάσωση με Σωστικό Σωλήνα», «100μ Μεταφορά Ανδρεικέλου με Πέδιλα». Υπήρχε έντονος συναγωνισμός με στοιχεία ευ αγωνίζεσθαι. Συναθλητής του ήταν ο εμπειρότατος Peter Davis (USA), Αντιπρόεδρος του United States Lifesaving Association και Γενικός Γραμματέας του Αμερικάνικου Τμήματος του International Life Saving Federation. «Στάθη δεν τα πήγες άσχημα. Φάνηκε ότι έχεις κολυμβητικό υπόβαθρο. Αν δεν είχες κάνει ζιγκ-ζαγκ λόγω κυματισμού στη θάλασσα και έπιανες καλύτερα το ανδρείκελο στην πισίνα, θα πλασαριζόσουν σε ακόμα καλύτερες θέσεις», του είπε στο τέλος του πρωταθλήματος.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ & ΠΙΣΙΝΕΣ»

Στο Συμπόσιο «Πλημμύρες & Πισίνες», ο Δρ. Αβραμίδης πραγματοποίησε ομιλίες με θέματα: «Ελληνική Ναυαγοσωστική Νομοθεσία» και «Επιθανάτιες Εμπειρίες Ατόμων που Πνίγηκαν». Η πρώτη προκάλεσε μορφασμούς έκπληξης στους παρευρισκόμενους για το χαμηλού επιπέδου νομοθετικό καθεστώς της Ελλάδας. Η δεύτερη προκάλεσε θαυμασμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 4 από τους σύνεδρους πλησίασαν και διηγήθηκαν στον ομιλητή την προσωπική τους επιθανάτια εμπειρία ως αποτέλεσμα πνιγμού, εγχείρισης ανοιχτής καρδιάς και ατυχήματος με ιστιοπλοϊκό σκάφος.

ΕΠΑΙΝΟΙ

Ο Πρόεδρος του SOBRASA, Joel Prates Pedroso, είπε: «Έλληνα, η συνεισφορά σου στην επιτυχία του συμποσίου είναι τεράστια. Χαιρόμαστε που σε έχουμε κοντά μας». Ηγετική μορφή και ενορχηστρωτής της διοργάνωσης, ήταν ο Dr. David Szpilman (Ιατρικός Σύμβουλος SOBRASA, Μέλος Διεθνούς Ομοσπονδίας Διάσωσης και Πρεσβευτής ΑθΝα της ΕΟΥΔΑ), που δήλωσε: «Στάθη, σε ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες με την παρουσία σου. Αυτό που μου αρέσει σε σένα είναι ότι δεν περιορίζεσαι σε ‘κουτιά’ αλλά βγαίνεις έξω από αυτά. Όταν όλοι θεωρούσαν τη Γη επίπεδη, όποιος τολμούσε να πει ότι είναι στρογγυλή, έπαιρνε μεγάλο ρίσκο. Στον τομέα που υπηρετούμε, κάνεις το ίδιο πράγμα, χαράζοντας νέους δρόμους κατανόησης». Στον απόηχο του ταξιδιού, ο Δρ. Αβραμίδης, δήλωσε: «Η Αθλητική Ναυαγοσωστική είναι το μόνο άθλημα που συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας από ατυχήματα στο νερό. Στο Συμπόσιο ειπώθηκε ότι για κάθε 1 ευρώ που δεν επενδύεται στην πρόληψη, θα ξοδευτούν στη συνέχεια 7 ευρώ για επέμβαση ώστε να σωθούν ζωές. Το ΚΕΕΛΠΝΟ και η ΕΟΥΔΑ επιτελούν σημαντικό ρόλο, που ελπίζουμε να ενισχυθεί νομοθετικά από το Υπουργείο Υγείας. Η συμμετοχή μου σε αυτή την αθλητική και επιστημονική διοργάνωση, αποτελεί το φύτεμα ενός σεμνού σπόρου. Ευχαριστώ τους  προϊσταμένους μου, Καθ. Τζ. Κρεμαστινού, Δρ. Θ. Παπαδημητρίου, Δρ. Μανόλη Βελονάκη και την οικογένειά μου».

ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ

Σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αυτό το νέο άθλημα (για τα Ελληνικά δεδομένα), ο Δρ. Αβραμίδης, προτείνει 3 τρόπους. Το International Swimming Hall of Fame, προσφέρει το δωρεάν πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως «Ασφάλεια στο Νερό» που περιλαμβάνει ΑθΝα (www.ishof.org/safety). Η ΕΟΥΔΑ (αθλητική ομοσπονδία που καλλιεργεί το άθλημα στην Ελλάδα), προσφέρει πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως για Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής που επιθυμούν να γίνουν προπονητές και/ή κριτές ΑθΝα (http://sportlifesaving.blogspot.gr/). Τέλος, σύντομα το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την ΕΟΥΔΑ, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μαθήματα «Ασφάλειας στο Νερό & ΑθΝα» για τους πολίτες, σε κολυμβητήριο της Αττικής.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Για τη διάδοση της ΑθΝα στο ευρύ κοινό και κυρίως στα παιδιά, η ΕΟΥΔΑ θα απονείμει προσεχώς τον τίτλο του «Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως Αθλητικής Ναυαγοσωστικής», στον ταλαντούχο ηθοποιό, Μάρκο Σεφερλή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.