Φωτιά μετά από Σεισμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

 

21/12/2014

Την Παρασκευή και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, με μεγάλη επιτυχία, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης και υπό την επίβλεψη του Διοικητή της Υπηρεσίας μας Πυράρχου κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, άσκηση ετοιμότητας του προσωπικού με τίτλο «ΣΠΑΡΤΗ- ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2014» .

Το σενάριο περιελάμβανε εγκλωβισμό και διάσωση τραυματισμένων ατόμων από τμήμα του σχολικού κτιρίου, συνεπεία κατάρρευσης μετά από σεισμική δόνηση, καθώς και ταυτόχρονη εκδήλωση και κατάσβεση πυρκαγιάς. Στο συμβάν συμμετείχαν έξι (6) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης με δεκαοκτώ (18) πυροσβέστες ενώ συμμετείχαν η ΕΛ.ΑΣ για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας τόσο για την Άσκηση όσο και σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού και το ΕΚΑΒ με πλήρωμα δύο (2) ατόμων οι οποίοι παρέλαβαν τους τραυματισθέντες.

Σκοπός της Άσκησης ήταν:

α) Η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας με τη χρήση διασωστικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

β) Η εξασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας.

γ) Η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού, των μαθητών της σχολικής μονάδας και λοιπών εμπλεκόμενων Φορέων με την Υπηρεσία μας.

δ) Η εξοικείωση των εκπαιδευτικών  του σχολείου σε αντικείμενα εκκενώσεως – επέμβασης και παροχής πληροφοριών.

Την Άσκηση παρακολούθησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Μαρουδάς Αναπληρωτής Διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περ/κής Ενότητας Λακωνίας Δρ. Φώτης Πολίτης, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περ/κής Ενότητας Λακωνίας κ. Λάζαρη Θεοφανία, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Δαράκη Ελένη με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παραρτήματος Λακωνίας κ. Σταθάκου Πολυτίμη,

Όλοι ανταποκρίθηκαν όπως προέβλεπε το σενάριο  και αισιοδοξούμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστούν σε πραγματική ανάγκη. Σίγουρα όμως πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι.

Ο   Διοικητής

Κωνσταντίνος Ν. Γιαννόπουλος, Πύραρχος

Ρεπορτάζ Βίντεο,  Γιάννης Παυλάκος

Πηγή : www.report24.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.