Καταγγέλλει Αγγελάκα και ΣΠΑΥ ο Κατωπόδης

 

28/12/2014

Με το ΠΔ 135/Δ’/27-12-2010 ιδρύθηκε, στα χαρτιά τουλάχιστον, το Δασαρχείο Υμηττού. Ένα χρόνιο αίτημα τόσο των κατοίκων και των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής όσο και όλων των ευαισθητοποιημένων σε θέματα περιβάλλοντος πολιτών, έδειχνε να δικαιώνεται.

Τέσσερα χρόνια μετά, επισημαίνει ο Δήμος Βύρωνα  και ενώ διαχρονικά η πολιτική ηγεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν είχε δείξει την παραμικρή διάθεση να υλοποιήσει την παραπάνω απόφαση, ο κος Αγγελάκας, σημερινός Γενικός Γραμματέας της Α.Δ. Αττικής, δρομολογεί νέο οργανισμό για τις Δασικές Υπηρεσίες της Αττικής.

« Ελπίζουμε ότι ο νέος αυτός οργανισμός δεν θα αγνοεί τις υπαρκτές και αδιαμφισβήτητες ανάγκες προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης ενός τόσο σημαντικού ορεινού όγκου, υπερτοπικού χαρακτήρα και θα διατηρήσει το Δασαρχείο Υμηττού και δε θα το θυσιάσει στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών που υπαγορεύουν τη δραματική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα αλλά και την πλήρη απορρύθμιση κάθε περιβαλλοντικού μέτρου και ελέγχου» ,αναφέρει και προσθέτει:

«Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως είμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης του φυσικού μας περιβάλλοντος.Μαζί με τους πολίτες, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και το οικολογικό κίνημα».

Ο Δήμαρχος Βύρωνα , Γρηγόρης Κατωπόδης ,καλεί  τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  « να αναστείλει τα όποια σχέδιά του για κατάργηση του Δασαρχείου Υμηττού και απαιτούμε να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ουσιαστική ίδρυση και λειτουργία του, τη στελέχωσή του με επιστημονικό και λοιπό προσωπικό και την επαρκή χρηματοδότησή του για έργα αντιπυρικής προστασίας και ανάπτυξης ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής».

Επίσης καλεί « τον ΣΠΑΥ να αποκτήσει τον πραγματικό και ουσιαστικό του ρόλο για τη σωτηρία του Υμηττού και να βρεθεί αλληλέγγυος εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στον αγώνα των κατοίκων. Τον καλούμε να αντισταθεί στη βάναυση κακοποίηση του Υμηττού και να αγωνιστεί για τη διάσωση του φυσικού πλούτου του ορεινού όγκου του Υμηττού. Να αγωνιστεί ώστε να μη γίνει ο Υμηττός βορά στο βωμό του κέρδους και των οικονομικών συμφερόντων».

Πηγή : http://newsta.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.