Κενά σε πυρασφάλεια και σωστικά μέσα

 

3/1/2015

Το έγγραφο των λιμενικών αρχών της Πάτρας, που αφορά την καθιερωμένη επιθεώρηση του πλοίου, η οποία έγινε στις 19 Δεκεμβρίου. Οπως αναφέρει υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε θέματα πυρασφάλειας και εκκένωσης του πλοίου σε περίπτωση κινδύνου, ενώ πρόβλημα αναφέρεται στο κλείσιμο των υδατοστεγών θυρών

Σοβαρές παρατηρήσεις για τη στεγανότητα στις πόρτες, τα σωστικά μέσα, τα σχέδια εκκένωσης του πλοίου και τα φώτα εκτάκτου ανάγκης του επιβατηγού/οχηματαγωγού «Norman Atlantic» είχαν κάνει οι λιμενικές αρχές της Πάτρας μετά την καθιερωμένη επιθεώρηση του πλοίου στην οποία είχαν προβεί στις 19 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το έγγραφο των επιθεωρητών, τα ευρήματα του ελέγχου έχουν ως εξής: Έλλειψη καταγράφεται στον τομέα «Πιστοποίηση/Εγγραφα» που σχετίζεται με το σχέδιο για την εκκένωση του πλοίου σε περίπτωση κινδύνου (SAR Co-operation plan for passenger ships). Στον τομέα «Συστήματα εκτάκτου ανάγκης» παρατηρείται έλλειψη φωτισμού εκτάκτου ανάγκης (emergency lighting).

Επίσης, στον τομέα της «Πυροπροστασίας» καταγράφονται προβλήματα στις θύρες αποκλεισμού (doors within main). Ελλείψεις σημειώνονται επίσης στον τομέα των «Σωστικών Μέσων» (Other lifesaving appliances), ενώ πρόβλημα αναφέρεται στο κλείσιμο των υδατοστεγών θυρών (closing devices watertight doors).

Οι λιμενικές αρχές είχαν δώσει προθεσμία 15 ημερών στην πλοιοκτήτρια εταιρεία να διορθώσει τα προβλήματα, αλλά το Λιμεναρχείο Πάτρας, που ρωτήθηκε χτες σχετικά, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το συγκεκριμένο έγγραφο και παρέπεμψε στο υπ. Ναυτιλίας. Για το θέμα αυτό ρωτήθηκαν και εκπρόσωποι της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, οι οποίοι δήλωσαν ότι το πλοίο διαθέτει όλα τα πιστοποιητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας και δεν είχε διαπιστωθεί πρόβλημα στα συστήματα ασφαλείας και συναγερμού.

Πηγή :  www.ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.