Σοβαρές ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς

 

12/1/2015

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά ήταν τα ευρήματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν  από επιθεωρητές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε παιδικούς σταθμούς στα Δωδεκάνησα.
Μεταξύ άλλων παραλείψεων διαπιστώθηκε ότι τρείς τουλάχιστον σταθμοί, εκ των οποίων οι δύο δημόσιοι, δεν διέθεταν πιστοποιητικά πυροπροστασίας σε ισχύ, γεγονός για το οποίο κινδυνεύουν ακόμη και με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους.
Σε μια περίπτωση παιδικού σταθμού, που φιλοξενεί 10 βρέφη, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί χωρίς τη συνδρομή βοηθού βρεφοκόμου, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Η πυρασφάλεια του βρεφονηπιακού σταθμού, όπως αναφέρεται στην ίδια έκθεση έχει λήξει την 17η Σεπτεμβρίου 2013. Η επιθεωρήτρια ενημερώθηκε ότι ο μηχανικός που ανέλαβε την μελέτη για την πυρασφάλεια την είχε καταθέσει προς έγκριση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τον Μάιο του 2014. Από έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο μηχανικός δεν είχε προβεί στις δέουσες ενέργειες, ενώ στην πορεία η ΠΥΡ την 28η Νοεμβρίου 2014 απέρριψε την έκδοση του πιστοποιητικού διότι η μελέτη δεν είχε συνταχθεί ορθώς.

Σε έναν άλλο σταθμό, που φιλοξενεί 71 νήπια και 9 βρέφη, διαπιστώθηκε ότι η πυρασφάλεια έχει λήξει από τον περασμένο Μάιο και ότι ο χώρος του βρεφικού τμήματος ενώνεται με την αίθουσα των νηπίων, γεγονός που δεν συμφωνεί με το σχέδιο που κατατέθηκε σε τροποποίηση της άδειας λειτουργίας του.
Σε έναν τρίτο δημόσιο σταθμό διαπιστώθηκε ότι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στεγάζεται σε κτήριο παιδικού σταθμού, που δεν έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή, όσον αφορά την καταλληλότητά του.
Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πιστοποιητικό πυροπροστασίας για το κτήριο του παιδικού σταθμού, ενώ σε προηγούμενο έλεγχο είχε διαπιστωθεί η απουσία πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας και στο νηπιαγωγείο της ίδιας περιοχής.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.