Αφιέρωμα σε έναν Εθελοντή Πυροσβέστη της Καβάλας

 

20/5/2011

Πυροσβεστική Υπηρεσία… Ενεργή Υπηρεσία 365 μέρες ασταμάτητης εργασίας δίπλα μας.
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ… Μια τόσο μικρή λέξη με τόσο μεγάλη σημασία που για πολλούς δυστυχώς είναι παρεξηγημένη.

Αθανασίου Θεόδωρος: Εθελοντής Πυροσβέστης Ετών 54!!!
«Παντρεύοντας» αυτές τις δύο λέξεις φτιάξανε έναν θεσμό, έναν θεσμό που για να τον υπηρετήσεις πρέπει πρώτα να τον πιστέψεις.
Ένα κλασικό παράδειγμα Εθελοντή Πυροσβέστη είναι του Θόδωρου Αθανασίου ελεύθερου επαγγελματία στην πόλη της Καβάλας που τις περισσότερες ώρες τις περνά με τον ασύρματο ανοιχτό θέτοντας πάντοτε τον εαυτό σου σε επιφυλακή επεμβαίνοντας σε οποιοδήποτε συμβάν χρειαστεί αψηφώντας τον κίνδυνο που ίσως συναντήσει.

Άνθρωπος με ψυχή “επαγγελματία” πυροσβέστη κάνοντας περισσότερες υπηρεσίες από αυτό που προβλέπει ο νόμος και είναι πάντα δίπλα στους “συναδέλφους πυροσβέστες” εκτελώντας με αγάπη, πάθος και αφοσίωση τα καθήκοντα που του αναθέτει ο εκάστοτε αξιωματικός υπηρεσίας.

Αυτό που τον τράβηξε στην συγκεκριμένη ασχολία είναι οι μεγάλες φωτιές που κατέστρεψαν ολόκληρο τον δασικό πλούτο τις Καβάλας το 1985 και τον ώθησε να θέσει τον εαυτό του στην εθελοντική δασοπυρόσβεση και κάτι παραπάνω.

Σε περίπτωση συμβάντος συμμετέχει στις επιχειρήσεις μαζί με τους επαγγελματίες πυροσβέστες είτε σε δασικές πυρκαγιές είτε σε αστικές πυρκαγιές, σε τροχαία, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες , πλημμύρες κλπ… δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ τους.

Το 2001 έγινε και επίσημα ένστολος Εθελοντής Πυροσβέστης και ανήκει στην Π.Υ. ΚΑΒΑΛΑΣ. Το 2006 κλείνοντας 5 χρόνια στο θεσμό φέρει τον τιμητικό βαθμό του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη όπου και βραβεύτηκε αρκετές φορές με τιμητικές πλακέτες για την εθελοντική προσφορά του από συλλόγους και διάφορους φορείς της πόλης.

Το 2008 βραβεύτηκε με «τιμής ένεκεν» από το Αρχηγείο Π.Σ. για την προσφορά του και την
πυροφύλαξη των δασών στο νομό Καβάλας και τιμητική πλακέτα από την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας.

Διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Καβάλα νιώθει υπερήφανη που έχει έναν τέτοιο πολίτη.
Εγώ θα αναφέρω μόνο ένα πράγμα… ΘΟΔΩΡΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Οικονομόπουλος Κυριάκος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.