Δασικό Επίδομα Πυροσβεστών Επιστολή της Ε.Α.Π.Σ

 

Κύριε Αρχηγέ,
Ενώ ήδη το πυροσβεστικό προσωπικό έχει «ριχθεί» στην μάχη της αντιπυρικής θωράκισης του δασικού πλούτου της χώρας, και ενώ οι συσκέψεις των αρμοδίων καλά κρατούν, ουδεμία κουβέντα ακούσαμε για την πληρωμή της πάγιας πλέον υπερεργασίας μας και υπερπροσπάθειας του πυροσβεστικού προσωπικού που αποτελεί το βασικό βραχίονα του θερινού αντιπυρικού σχεδιασμού. Δηλαδή του «δασικού επιδόματος» που δίνεται εδώ και μια δεκαετία στο πυροσβεστικό προσωπικό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σιγή αυτή δεν συνδέεται με το πρωτοφανή άγριο ψαλίδισμα της περσινής καταβολής του (δόθηκε μόνο το 1/3 του) και ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή καταβολή του. Την ανησυχία μας αυτή προκάλεσε και το σχετικό απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του Υφ.ΠΡΟ.ΠΟ. : «ότι σε μια περίοδο με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που πολλά από τα χρήματα που διαχειρίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα μοναδικά που δεν είδα ούτε μία περικοπή είναι στη δαπάνη μίσθωσης εναέριων μέσων πυρόσβεσης, όπου παρέμεινε το ίδιο ποσό με τα προηγούμενα χρόνια, στη ΣΑΤΑ που ενώ περικόπηκε συνολικά κατά το 1/3, για τις δράσεις πολιτικής πυροπροστασίας παρέμεινε όσο ήταν και πέρυσι».

Δηλαδή τα «πολλά λεφτά για τις εταιρείες υπάρχουν», ενώ για τα ψίχουλα του Πυροσβέστη κουβέντα. Πιστεύουμε επίσης ότι διαρροές σχετικά με την αντικατάσταση του δασικού με την πληρωμή «τύπου 10 οκταώρων» εμπνεύσεως της παρελθούσας ηγεσίας, μόνο ως «κακό χιούμορ» θα μπορούσε κάποιος να το σκεφτεί.

Κύριε Αρχηγέ,
Ευελπιστούμε ότι όπως και πέρσι, θα προασπίσετε, προσωπικά, την ομαλή καταβολή του δασικού επιδόματος. Επισημαίνουμε, άλλωστε ότι «Λεφτά Υπάρχουν». Σύμφωνα με το υπ. αριθ. 1177863/1835-20-4-2011 έγγραφο του Υπουργείου Π.Ε.Κ.Α. που υπογράφει η κ. Κ. Μπιρμπίλη δίνονται για αμοιβές υπερεργασίας συνεργείων επιφυλακής ακόμα και διοικητικών υπαλλήλων της δασικής υπηρεσίας για την συμμετοχή τους στην ετοιμότητα της θερινής αντιπυρικής προστασίας μερικά εκατομμύρια ευρώ. Και για να έχετε και την ακριβή εικόνα, γιατί και εμείς εντυπωσιαστήκαμε, ο δασικός υπάλληλος για την ώρα της επιφυλακής θα αμειφθεί με 7,1 ευρώ, για την ώρα της περιπολίας, 7 ευρώ τις καθημερινές και 8, 5 τις Κυριακές. Και αυτά όταν η δική μας επιφυλακή είναι ΤΣΑΜΠΑ, η περιπολία, που δεν είναι απλή περιήγηση στον τομέα ευθύνης, αλλά μάχη με τα πύρινα μέτωπα, αμείβεται με 1,23 ευρώ την ώρα και η πρόσθετη ώρα εργασίας και Σαββάτο και Κυριακή αμείβεται με 5,75 ευρώ την ώρα και με το γνωστό πλαφόν.

Πηγή: www.eaps.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.