Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Βαθμολογία

12/5/2011

Ολοκληρώνοντας με τα πινέλα τους το πορτραίτο του Ερρίκου Ντυνάν, ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, οι ’”μικροί” Εθελοντές της Σχολής Εφήβων Σαμαρειτών μαζί με τους Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες Ρεθύμνου και Αμαρίου, τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου (ημερομηνία γέννησης του Ερρίκου Ντυνάν)!
Την Κυριακή το πρωί η Πλατεία Μικρασιατών Ρεθύμνου γέμισε από τους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού!

Υπαίθρια έκθεση με φωτογραφίες από δράσεις των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου σε Ελλάδα και εξωτερικό των τελευταίων 5 ετών, επίδειξη διασωστικού εξοπλισμού και μέσων, επίδειξη δεξιοτήτων πρώτων βοηθειών και υπαίθρια μαθήματα πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, μαγνήτισαν την προσοχή των Ρεθυμνιωτών αλλά και των επισκεπτών που βρέθηκαν στην Πλατεία Μικρασιατών την Κυριακή το πρωί!

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οργανώνει με απόλυτη επιτυχία τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στο Ρέθυμνο, με δράσεις ανοιχτές στο κοινό, εμπλουτισμένες κάθε χρόνο με νέες και καινοτόμες ιδέες και όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή!

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών αποτελεί την μεγαλύτερη Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα και την πρώτη και μόνη μέχρι σήμερα εθελοντική οργάνωση στην χώρα μας, όπου η εκπαίδευσή της και προς τον γενικό πληθυσμό και προς τους Εθελοντές της, πιστοποιήθηκε με ISO 9001:2008. Επίσης αποτελεί και παγκοσμίως την πρώτη εθελοντική ομάδα μέσα στους κόλπους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, όπου η εκπαίδευση της έλαβε αυτή την υψηλή διάκριση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου υπάρχει και γιορτάζεται παγκοσμίως από όλους αυτούς που συνεχίζουν το όραμα του Ερρίκου Ντυνάν προσφέροντας καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για την προστασία της υγείας και ζωής των συνανθρώπων μας, την προστασία του περιβάλλοντος, την πρόληψη και αντιμετώπιση των καταστροφών!

Πηγή: Σαμαρείτες Ε.Ε.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.