Πλούσια η εκπαιδευτική δράση των Εθελοντών Σαμαρειτών

 

2/5/2011

Στις 16 και 17 Απριλίου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Κέντρο Εκπαίδευσης για τη Διάσωση και την Αντιμετώπιση Καταστροφών στα Σκουλούφια Ρεθύμνου το εκπαιδευτικό διήμερο Αστικής Διάσωσης στο οποίο συμμετείχαν 34 Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες από τα Περιφερειακά Τμήματα Ρεθύμνου, Χανίων, Ηρακλείου και Ιεράπετρας οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στα παρακάτω αντικείμενα:

  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΕΙΩΝ
  • ΡΕΛΕ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  • ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΑΣ
  • ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΕ ΤΑΦΡΟ

Επίσης οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν και ένα 6ωρο σεμινάριο με θεωρητική και πρακτική δεξιοτήτων στο αντικείμενο ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΕ ΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Παράκτιας Εποπτείας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυγοσωστών στη Μαρίνα Ρεθύμνου.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου, εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χανίων με κοινή συμμετοχή και της Σχολής Εφήβων Σαμαρειτών Χανίων.
Για δυο ημέρες το σύνολο των συμμετεχόντων εκπαιδεύτηκαν στην χρήση ειδικού εξοπλισμού πρώτων βοηθειών, στην αντιμετώπιση πολυτραυματία και την έρευνα αγνοουμένου.
Η εκπάιδευση ολοκληρώθηκε με άσκηση σε εξωτερικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στις 29 και 30 Απριλίου με κορύφωση την Πρωτομαγιά ολοκληρώθηκε η 1η Παγκρήτια Εκπαιδευτική Συνάντηση των ΣΧΟΛΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ της Περιφέρειας Κρήτης στο Κέντρο Εκπαίδευσης για τη Διάσωση και την Αντιμετώπιση Καταστροφών στα Σκουλούφια Ρεθύμνου, με συμμετοχή 56 Εφήβων Σαμαρειτών των Περιφερειακών Τμημάτων Ρεθύμνου, Χανίων και Αγίου Νικολάου.

Οι Έφηβοι Σαμαρείτες έζησαν την εμπειρία της Μάχης του Σολφερίνο με αποσπάσματα από το βιβλίου του Ερρίκου Ντυνάν σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με μοναδικό το φως των κεριών, εκπαιδεύτηκαν σε δεξιότητες πρώτων βοηθειών, διάσωσης και χρήσης πυροσβεστήρα, και την Πρωτομαγιά ολοκλήρωσαν το τριήμερό τους με διαγωνισμό κατασκευής στεφανιών χρησιμοποιόντας τα αγριολούλουδα της περιοχής.
Μέρος της διατροφής των Εφήβων Σαμαρειτών καλύφτηκε με ευγενική χορηγία προϊόντων της Creta Farms ενώ για την εκπαίδευση στη χρήση πυροσβεστήρα όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ευγενική παραχώρηση της εταιρείας Αφοι Ζουμπουλάκη.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση επιμορφωτικών εκπαιδευτικών δράσεων ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η Περιφέρεια Κρήτης με 6 Περιφερειακά Τμήματα και 1 Κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, έχει προγραμματίσει και εκπονεί ήδη μια σειρά επιμορφωτικών εκπαιδεύσεων, οι οποίες οργανώνονται και συντονίζονται από το Τμήμα Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Πηγή: GOODnet.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.