Καβάλα: Εθελοντές πυροσβέστες στη συνοικία της Παναγίας

 

20/1/2015

Όλοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες στη συνοικία της Παναγίας Καβάλας, ειδικά σε περιστατικό πυρκαγιάς κατοικίας.  Με αφορμή τα προηγούμενα περιστατικά και ο σύλλογος κατοίκων της ίδιας συνοικίας, προσπαθεί να προετοιμάσει τους κατοίκους να βοηθήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν και αν υπάρξει ανάγκη.

Αυτός ήταν ο στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Παλιάς Μουσικής. Ήταν μια ενημέρωση για θέματα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έκανε ο Ανθυποπυραγός της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας Θεόφιλος Φυλακτάκης.
Μαζί του μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καζανίδης, ενώ για την πρωτοβουλία αυτή εισαγωγική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Φώτης Λαζαρίδης.

Όπως είπε στην εφημερίδα «Πρωϊνή» ο κ. Λαζαρίδης αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 εθελοντές, κάτοικοι της Παναγίας, που αν χρειαστεί όποτε χρειαστεί θα συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στόχος του συλλόγου είναι κάθε κομμάτι, κάθε τμήμα, κάθε περιοχή της Παναγίας να έχει τη δική της εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης, η οποία θα είναι σε ετοιμότητα σε κάθε περιστατικό.

Στην εκδήλωση που πάντως έγινε μπροστά σε λίγο κόσμο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καζανίδης είπε ότι η υπηρεσία έχει έτοιμους για χρήση από την Πυροσβεστική 30 κρουνούς – υδροστόμια σε όλη την συνοικία.
Παρουσίασε δε και σχετικό σχεδιάγραμμα ώστε και οι κάτοικοι να γνωρίζουν που είναι ο πλησιέστερος κρουνός. Σημείο στο οποίο επέμενε ο κ. Καζανίδης είναι να μην εμποδίζεται η χρήση του κρουνού από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Υπάρχουν δυστυχώς πολλά τέτοια περιστατικά, όπου ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, καθιστά την χρήση του πυροσβεστικού κρουνού αδύνατη.

Πηγή  : www.real.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.