Τελευταίο Αντίο στον Αγαπητό σε όλους Αρχιπύραρχο Παναγιώτη Νίκα

 

31/8/2011

Απίστευτο….. Απίστευτο….. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ…
Αυτή η λέξη ήταν καρφωμένη στα χείλη όλων όσοι συντρόφεψαν τον Αρχιπύραρχο Παναγιώτη Νίκα στην τελευταία του κατοικία. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος τέτοιας ηλικίας, με τόσο καλή σωματική κατάσταση έφυγε τόσο ξαφνικά από την ζωή το πρωί της Κυριακής. Στα βλέμματα των περισσοτέρων κυριαρχούσε η έκπληξη και η οδύνη.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ι.Ν Αγίας Μαύρας Ηλιουπόλεως, ο οποίος ήταν κατάμεστος από πλήθος συγγενών, φίλων και υπηρεσιακών παραγόντων. Παρεβρέθη σύσσωμη η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος (Υπουργός κ Παπουτής, Υφυπουργός κ Όθωνας, Αρχηγός ΠΣ κ Στεφανίδης και πλήθος αξιωματικών), καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων, φορέων και τοπικών παραγόντων.

Το σημαντικότερο όλων όμως, και δείγμα της ποιότητας του ανθρώπου που το Πυροσβεστικό Σώμα τόσο αναπάντεχα έχασε, ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ήταν απλοί πυροσβέστες (επαγγελματίες, εθελοντές, συμβασιούχοι), από αυτούς που αγαπάνε την δουλειά τους και μοχθούν καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες για να προστατεύσουν τον πολίτη.

Τέτοιος ήταν άλλωστε και ο Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Νίκας : ένας πυροσβέστης αφοσιωμένος στο καθήκον, τρεφόμενος από την αγάπη για την δουλειά του.
Πάντοτε πρώτος στα συμβάντα, πηγή εμπνεύσεως για τους υφισταμένους του, έδωσε νέα πνοή στον τίτλο «καλός πυροσβέστης».

Το Πυροσβεστικό Σώμα δυστυχώς έχασε ένα άξιο αξιωματικό που είχε ακόμη πολλά να προσφέρει. Οι γνώσεις και η εμπειρία του σίγουρα θα λείψουν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και ας γίνει η μνήμη του πηγή έμπνευσης για τους νεότερους…

Αντίο κύριε Διοικητά…

Αντίο Παναγιώτη…

Ανταπόκριση για το Fire Rescue News
Γιαννάκος Βασίλης

Πατήστε για μεγέθυνση (Φωτό Γιαννάκος Βασίλης)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.