Επιστολή Διαμαρτυρίας προς την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

 

29/8/2011

Επιστολή προς την Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» απέστειλε σήμερα Δευτέρα 29/08/2011 το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος διαμαρτυρόμενο για την χρήση φωτογραφίας, που απεικονίζει μέλος του Δ.Σ. κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Δ.Σ. στον Αξιότιμο κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε άρθρο για εθελοντική οργάνωση που αναρτήθηκε στο E-Typos.com. Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει:


Αγαπητοί κύριοι,
Την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011, 11:23 στο E-Typos.com αναρτήθηκε δημοσίευμα στην ενότητα Ελλάδα με τίτλο: «Η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, “δεν μας θέλει”, υποστηρίζουν οι εθελοντές πυροσβέστες». Το εν λόγω δημοσίευμα συνοδευόταν από φωτογραφία στην οποία παρουσιάζεται Εθελοντής Πυροσβέστης να προσφέρει πυροσβεστικό χιτώνιο εθελοντή πυροσβέστη στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Επειδή όπως φαίνεται από το άρθρο σε συνδυασμό με την φωτογραφία, υπάρχει προφανής ανακρίβεια των αναφερόμενων σε σχέση με την πραγματικότητα, πράγμα που πιθανώς προέρχεται από παραπληροφόρηση και εσφαλμένη γνώση της πραγματικότητας σχετικά με τους εθελοντές πυροσβέστες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

 • Στη φωτογραφία απεικονίζεται το μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος (δηλ των Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος) Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης Δημήτριος Σιαμανδούρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Δ.Σ. στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έγινε στις 07/12/2009. Σχετικές φωτογραφίες υπάρχουν αναρτημένες και στον ιστότοπο της Π.Ε.Ε.Π.Σ. www.vfu.gr. Όπως ευκόλως λοιπόν γίνεται αντιληπτό και από εσάς, η τοποθέτηση της εν λόγω φωτογραφίας είναι εντελώς ανακόλουθη, αφού το άρθρο αυτό αναφέρεται σε εθελοντική οργάνωση, τα μέλη της οποίας αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται και να προβάλλονται απρόκλητα και απροσχημάτιστα ως εθελοντές πυροσβέστες, και όχι στους πραγματικούς Εθελοντές Πυροσβέστες που υπηρετούν καθόλα πραγματικά και σύννομα στο Πυροσβεστικό Σώμα.
 • Οι Έλληνες Εθελοντές Πυροσβέστες ουδεµία σχέση είχαν και έχουν με Εθελοντικές Οργανώσεις, Ομάδες ή Συλλόγους ή άλλης φύσεως ή προέλευσης σωματειακές οργανώσεις ή σχήματα κατά τις κοινές διατάξεις του αστικού κώδικα, με ορισμένες εξ’ αυτών να στελεχώνονται πρόσκαιρα και ευκαιριακά από αυτόκλητους καλοκαιρινούς τουρίστες ή περιηγητές.

  Το Δ.Σ. στην επιστολή του καταλήγει ζητώντας από την εφημερίδα την άμεση αντικατάσταση της φωτογραφίας με άλλη που δεν παρουσιάζει εθελοντές πυροσβέστες και την έγγραφη αναγνώριση της προαναφερόμενης παραδρομής για αποκατάσταση της αλήθειας.

  Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος
  Σεραφείμ Τσιουγκρής
  Ο Γεν. Γραμματέας
  Δημήτριος Ζέρβας

  Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
  Σωζοπόλεως 28,Αθήνα ΤΚ 10446
  Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

  Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

  Fire Rescue News (Σημείωση)

  Σας παραθέτουμε τον σύνδεσμο απο την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος (πατήστε την εικόνα)


  Η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, “δεν μας θέλει”, υποστηρίζουν οι εθελοντές πυροσβέστες

  Αττικά Νέα

  Επίσης παραθέτουμε σχετικό σύνδεσμο απο την ιστοσελίδα Αττικά Νέα όπου μια επιστολή που έστειλε το Ε.Σ.Ε.Π.Α έχει ανάψει φωτιές στην συντάκτρια του εν λόγου άρθρου με πλήθος σχολίων. Διαβάστε Εδώ :


  » Η Πυροσβεστική ΑΡΝΕΙΤΑΙ την βοήθεια των Εθελοντών Πυροσβεστών!!!

 • Κάντε το πρώτο σχόλιο

  Υποβολή απάντησης

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.