Φωτιά στα Κάτω Συχαινά Πατρών

Βαθμολογία

29/8/2011

Η Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 έμελε να είναι η πιο κουραστική μέρα μιας πολυάσχολης εβδομάδας για τους πυροσβέστες της Π.Δ.Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας. Μετά από σωρεία μεγάλων πυρκαγιών στην περιφέρεια που ξεκίνησαν το Σάββατο 20/08.
Στις 13:30 λοιπόν και ενώ υπήρχε σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας (με τρεις ακόμα πυρκαγιές στον εν λόγω νομό, και τρεις ακόμα στο νομό Αχαϊας να είναι “ανοιχτές”) ξέσπασε πυρκαγιά στα Κάτω Συχαινά Πατρών κοντά στη συμβολή των οδών Κορυδαλλέως και Αρτεμισίου. Η φωτιά επεκτάθηκε ραγδαία μέσα σε ακαθάριστους ελαιώνες γεμάτους ξηρά χόρτα και τσιποκάλαμα και απείλησε σπίτια βορειοδυτικά από το σημείο έναρξής της.

Παρά τη διάσπασή τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανταποκρίθηκαν άμεσα με τα λίγα οχήματα της Π.Υ. Πατρών που είχαν μείνει διαθέσιμα και ενισχύσεις από όμμορες Π.Υ. και κατόρθωσαν να ελέγξουν την πυρκαγιά 50 περίπου λεπτά αργότερα.

Δυστυχώς ήταν μόνο η αρχή…

Πατήστε για μεγέθυνση (Φωτό Μάλλιος Αλέξανδρος)

Ανταπόκριση για το Fire Rescue News
Μάλλιος Αλέξανδρος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.