Επιστολή προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

 

8/8/2011

ΠΡΟΣ: Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στ. Στεφανίδη

Κύριε Αρχηγέ ,
Επειδή κλήθηκα να καταθέσω σχετικά με τα ιδιόκτητα ελικόπτερα του ΠΣ και ειδικότερα την τεχνική υποστήριξη αυτών, στο πλαίσιο διενεργούμενης Κύριας Ανάκρισης από τον εισαγγελέα κο Ελευθεριάνο (Οικονομικών εγκλημάτων).

Ζητώ από εσάς, την άμεση ενημέρωση μου για το συγκεκριμένο ζήτημα, ως θεσμικά επιβάλλεται σε ένα κράτος Δικαίου, όπως η χώρα μας, στο οποίο η δράση της Διοίκησης πρέπει να διέπεται από την αρχή της νομιμότητας, καθώς και την σύγκληση του συμβουλίου επιτελικού σχεδιασμού για παροχή σχετικής γνωμοδότησης για την λειτουργία της ΥΕΜΣ και την υποστήριξη των μέσων.(Ν3511/2006 ΦΕΚ 258Α άρθρο 7 παρ. ε & στ).
Επίσης παρακαλώ να μου χορηγηθούν στο σύνολο τους τα υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν την υπόθεση αυτή και τους σχετικούς χειρισμούς που προτάθηκαν ή υλοποιήθηκαν προς διεκπεραίωση του ζητήματος, καθώς και να δοθούν σχετικές οδηγίες προς ενημέρωση μου, στους διευθυντές και τμηματάρχες των διευθύνσεων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με την αρχή της διαφάνειας και της ειλικρίνειας όλοι οι λειτουργοί και οι φορείς που διαχειρίζονται πόρους της Γενικής Κυβέρνησης έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την έγκαιρη πληροφόρηση, οικονομικής ή άλλης φύσης, που σχετίζεται με τη διαχείριση της δημοσιονομικής πολιτικής, ώστε να καθίσταται εφικτός ο αποτελεσματικός δημόσιος έλεγχος της άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής και της οικονομικής κατάστασης του δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι δεν υφίσταται εκ μέρους σας λόγος με σκοπιμότητα, μη παραχώρησης στοιχείων και απόκρυψης της αλήθειας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Θεωρώ δε ότι έχει διενεργηθεί ήδη, Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα αυτό, το οποίο έχει απασχολήσει έντονα τα μέσα ενημέρωσης αλλά και την ίδια την λειτουργία του ΠΣ.

Υπενθυμίζω ότι εκκρεμεί συνάντηση με το ΔΣ της ΕΑΠΣ, προκειμένου να σας εκφράσουμε τις θέσεις μας και για τα παραπάνω αλλά και τον προβληματισμό, που ήδη επικρατεί στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΥΡΑΧΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.