Καταγγελία για πυροσβεστήρα από τα Lidl

Βαθμολογία

6/2/2015

Αναδημοσιεύουμε το γράμμα ενός αναγνώστη από την ιστοσελίδα www.press-news.gr με κάθε επιφύλαξη καθώς είναι ανώνυμο, και αναμένουμε να επιβεβαιώσουμε αν και κατά πόσον ευσταθούν οι καταγγελίες για το εν λόγω κατάστημα.

“Πριν 2 εβδομάδες αγόρασα από τα LIDL τρεις…πυροσβεστήρες αυτοκινήτου.
Η συσκευασία ήταν χάρτινη σφραγισμένη και χωρίς αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης.
Στο ταμείο που ρώτησα, με διαβεβαίωσε η υπάλληλος οτι ακόμα και να μην γράφει απέξω την ημερομηνία λήξεως, με την απόδειξη που θα μου κόψει θα έχει εγγύηση για 3 χρόνια.

Πηγαίνοντας στο σπίτι και ανοίγοντας τις συσκευασίες των πυροσβεστήρων, βλέπω έκπληκτος πάνω στους πυροσβεστήρες να αναγράφεται η ημερομηνία λήξεως 10-2014.Δηλαδή , οι πυροσβεστήρες ήταν ληγμένοι εδώ και 3 μήνες τουλάχιστον. Εξοργισμένος, στέλνω email στην εταιρία LIDL ρωτώντας τους για ποιο λόγο εξαπατάνε τον κόσμο με τα προϊόντα τους.

Να σημειώσω οτι το προϊόν ΔΕΝ μπορεί να επιστραφεί ώστε να πάρει κάποιος τα χρήματα πίσω εφόσον η χάρτινη συσκευασία αναγκαστικά πρέπει να την χαλάσεις ώστε να βγάλεις από μέσα τον πυροσβεστήρα και να δεις κατόπιν εορτής οτι είναι ληγμένος.

Στο email μου , απάντησε η κυρία από το τμήμα διασφάλισης ποιότητας και μου ανέφερε χαρακτηριστκά οτι η αναγραφόμενη ημερομηνία του πυροσβεστήρα είναι η ημερομηνία παραγωγής και όχι η ημερομηνία λήξης.

Μας δουλεύουν δηλαδή μπροστά στη μάπα μας!

Την ενημέρωσα οτι όλα μα όλα τα προϊόντα που αναγράφουν ΜΙΑ και μοναδική ημερομηνία, αυτή είναι η ημερομηνία λήξης του προϊόντος , και μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει αναγραφή ΔΥΟ ημερομηνιών, αναγράφεται κα η ημερομηνία παραγωγής και η ημερομηνία λήξης και μάλιστα αναγράφουν και σε τι αναφέρεται η κάθε ημερομηνία. Έχω ζητήσει σε email μου επίσημο έγγραφο από την LIDL Hellas που να μου πιστοποιεί τα όσα λέει η κυρία Ευαγγελία Μουστάκα, στο οποίο δεν έχω λάβει καμία απάντηση.

Επίσης έχω στείλει email στη εταιρία που παρασκευάζει τους εν λόγω πυροσβεστήρες για διευκρινήσεις σχετικά με την αναγραφόμενη ημερομηνία εδώ και 3 εβδομάδες χωρίς να πάρω την οποιαδήποτε απάντηση. Παρακαλώ ενημερώστε τον κόσμο για τους απατεώνες ώστε να μην ξαναψωνίσει κανείς από τα καταστήματά τους.”

Αναγνώστης

Πηγή : www.press-news.gr

3 Comments

 1.  

  Οι πυροσβεστήρες είναι προϊόντα που υπόκεινται στην εποπτεία της αγοράς. Επομένως αν νομίζειτε ότι κάποιο από τα προϊόντα αυτά έχει πρόβλημα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Ανάπτυξης (ή όπως αλλοιώς λέγεται σήμερα). Επίσης καιι στην πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία (στην Αθήνα Πειραιώς 31) για μια πιο τεχνική γνωμάτευση.

 2.  

  Καλησπέρα σας. Κατ αρχήν δεν χρειάζεται να εξοργίζεστε, για τα πάντα υπάρχει πάντοτε μια εξήγηση. Αν δεν λειτουργείτε με ψυχραιμία και καθαρό νου, δυσκολεύεστε περισσότερο να την βρείτε..
  Επειδή τους συγκεκριμένους πυροσβεστήρες τους έχω δει κι εγώ κατά καιρούς (πρόκειται για ξηράς κόνεως 2Kg, αν μιλάμε για τους ίδιους βέβαια, γιατί κατά καιρούς διαθέτουν και τύπου αερολύματος), μπορώ να πω ότι είναι ένα καλό προϊόν (ανάμεσα σε αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά) και πληρούν τις προδιαγραφές.
  Επίσης να επισημάνω ότι οι πυροσβεστήρες δεν έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά συντήρησης-αναγόμωσης (αν μιλάμε βέβαια για πυρ/ρες ξηράς κόνεως).
  Οπότε το μόνο που χάσατε από αυτή την αγορά, είναι ότι θα πρέπει να επιβαρυνθείτε με τα έξοδα συντήρησης, (όχι απαραίτητα αναγόμωσης) του πυροσβεστήρα που αγοράσατε (περ. 7-8 ευρώ). Κάτι που δεν μπορείτε φυσικά να αποφύγετε, αφού η συντήρηση ενός πυροσβεστήρα γίνεται μία φορά ανά έτος και γίνεται από αρμόδιο άτομο (πυροσβεστηράς). Ένας πυροσβεστήρας “λήγει” (πετιέται) στα είκοσι (20) χρόνια.
  Σωκράτης Παπαγεωργίου
  Πυραγός Π.Σ.

 3.  

  Κύριε Παπαγεωργίου, πήγα χθες στο πλησιέστερο Lidl για να διαπιστώσω αν πρόκειται για πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως ή για πυροσβεστήρα μιας χρήσεως με οργανικό (πρωτεϊνικό) αφρό. Δυστυχώς είχαν εξαντληθεί, οπότε μόνο ο “Αναγνώστης” μπορεί να μας διευκρινήσει σχετικά με τον τύπο.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.