Το παιχνίδι τελείωσε… The Game is Over

 

1/9/2011

Συνάδελφοι,
Υπό το βάρος της βαθιάς οδύνης για το χαμό των τελευταίων τριών συναδέλφων που έχασαν τη ζωή του στην εκτέλεση της υπηρεσίας, έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την δίκαιη οργή των συναδέλφων από όλη τη χώρα σε άμεση, ουσιαστική και αγωνιστική δράση.

Οι συνθήκες εργασίας που έχουν επιβληθεί στο πυροσβεστικό προσωπικό, χαρακτηρίζονται από εκβιαζόμενη απλήρωτη υπερεργασία, απάνθρωπα και εξοντωτικά ωράρια, απουσία συνθηκών και όρων υγιεινής και ασφάλειας εργασίας, σαθρό, αναχρονιστικό και αυταρχικό εσωτερικό διοικητικό καθεστώς που δημιουργεί καταστάσεις αφόρητης εργασιακής πίεσης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Η ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

To Προεδρείο και ο Υπεύθυνος Κινητοποιήσεων, της Ένωσή μας κατάρτισε άμεσο πλαίσιο δράσεων προσφυγής στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αναζητηθούν:
1. οι «ποινικές ευθύνες» από κάθε ιθύνοντα που με τις διαταγές του, γραπτές και προφορικές παραβίασε ή παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία και ασκεί αφόρητη ψυχοσωματική πίεση στους συναδέλφους, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ή την σωματική ακεραιότητα τους.

2. οι «ποινικές ευθύνες» σε όσους με πράξεις ή παραλείψεις έχουν θέσει σε κίνδυνο την ομαλή εκτέλεση της καταβολής των μισθολογικών αποδοχών των συναδέλφων.
3. η «νομιμότητα» των τελευταίων αποφάσεων που επέφεραν αλλαγές στην οργανωτική δομή του Π.Σ. και συγκεκριμένα το ωράριο εργασίας Αξιωματικών-Διοικητών σε όλα τα επίπεδα, το ωράριο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών(12ωρο), τα καθήκοντα Πυραγών, το νέο καθεστώς προσλήψεων, την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Π.Σ.
4. η «νομιμότητα» του Σχεδίου Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών στο μέρος των εργασιακών υποχρεώσεων που επιβάλλει στο πυροσβεστικό προσωπικό και ειδικότερα στους Αξιωματικούς, σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία.
5. η «νομιμότητα» έκδοσης, εφαρμογής και σκοπιμότητας της τελευταίας «πρωτοφανούς» απόφασης για την κήρυξη πολυήμερης γενικής επιφυλακής σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό σε όλη τη χώρα. Διοικητική πράξη που δημιούργησε ιδιαιτέρως επιβαρυντικές εργασιακές συνθήκες και βεβαίως γεννά οικονομικές διεκδικήσεις σε όσους το υπέστησαν.

Για όλα τα παραπάνω πέρα της νομικής διαδικασίας, θα γίνουν αναφορές σε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης) και δημόσιες παρεμβάσεις στα πολιτικά κόμματα, κοινωνικούς φορείς, Μ.Μ.Ε.
Επιπλέον αποφασίστηκε η δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Δ.Ε.Θ. καθώς και στην κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί τα σωματεία ΕΛ.ΑΣ. και Λ.Σ. Ειδικότερα επίσης θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. στη Θεσσαλονίκη και συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί.

Συνάδελφοι,
Αυτό που όλοι ψιθυρίζουμε, τα γνωστά κοινά μυστικά, ήρθε η ώρα να τα μάθει η κοινωνία.
Το Πυροσβεστικό Σώμα, δεν είναι ιδιοκτησία και φέουδο κανενός και δεν προβλέπεται να λειτουργεί στην «Αρχή του Ενός».

Πηγή: Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.