Εκπαιδευτικό ταξίδι Ελλήνων Εθελοντών Πυροσβεστών στις Η.Π.Α

 

Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος έχει την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσει ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του South Kingstown της Πολιτείας του Rhode Island, θα ταξιδέψει στις Η.Π.Α. ομάδα 16 Ελλήνων Εθελοντών Πυροσβεστών προκειμένου να λάβουν εξειδικευμένες πυροσβεστικές γνώσεις, βάσει Αμερικανικών και Διεθνών πρωτοκόλλων και τεχνικών επέμβασης που εφαρμόζονται στην χώρα αυτή.
Πιο συγκεκριμένα η ελληνική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει από την Ελλάδα στις 29 Οκτωβρίου 2011 για το εκπαιδευτικό πυροσβεστικό κέντρο του South Kingstown ΗΠΑ, όπου και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 μέχρι την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2011 και ώρα 16:00΄, θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει απόδοση τιμών στην ελληνική αντιπροσωπεία και στην ελληνική σημαία, με ταυτόχρονη ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δυο χωρών, καθώς και απόδοση τιμών στους δυο Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του τρέχοντος έτους, το Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Καστρή και το Διοικητή των Π.Υ. Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχο Παναγιώτη Νίκα.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί πολιτειακοί και τοπικοί παράγοντες, αντιπρόσωποι από το Αμερικανικό Κογκρέσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ενημέρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και σχετικές συνεντεύξεις. Επιπρόσθετα, επιθυμία των Αμερικανών συναδέλφων είναι η 5νθήμερη αυτή εκπαίδευση να είναι αφιερωμένη στη μνήμη των δυο προαναφερόμενων Αξιωματικών.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη 10/11/2011, όποτε και θα αναχωρήσει για την επιστροφή της στην Ελλάδα. Στο χρονικό διάστημα παραμονής στη Νέα Υόρκη η αποστολή θα επισκεφθεί το μνημείο πεσόντων πυροσβεστών κατά τα θλιβερά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, το Πυροσβεστικό Μουσείο, την Πυροσβεστική Ακαδημία και το Κέντρο Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων. Επίσης προγραμματίζονται συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Υ. της Νέας Υόρκης καθώς και συναντήσεις με παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας.

Η εκπαίδευση τελεί υπό την αιγίδα του Αμερικανικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών (NVFC) και υποστηρίζεται από την ΑΧΕΠΑ και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.