Άμεσα η λειτουργία των 2 εθελοντικών πυροσβεστικών σταθμών στο Αγρίνιο

 

8/2/2015

O λόγος, για τους δύο εθελοντικούς σταθμούς πυροσβεστικού σώματος στην Παραβόλα και στη Γαβαλού, οι οποίοι πήραν τελικά το απαραίτητο ΦΕΚ έναρξης, χωρίς όμως να συμβεί κάτι περεταίρω όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πιο αναλυτικά το θέμα έχει ως εξής: Δύο χρόνια πριν είχαν δοθεί οι κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες θα φιλοξενούσαν τα 2 αυτά κλιμάκια της πυροσβεστικής και είχαν παραδοθεί και τα οχήματα από το πυροσβεστικό σώμα στον δήμο Αγρινίου. Λίγες μέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 22/01/2015, δόθηκε το ΦΕΚ έναρξης, ωστόσο έκτοτε δεν υπήρξαν καθόλου διαδικασίες που να αφορούν στην επίσημη έναρξη των κλιμακίων αυτών.

Από τη στιγμή που οι εθελοντικοί σταθμοί είναι έτοιμοι, θα έπρεπε κανονικά να ξεκινήσουν οι βάρδιες στους σταθμούς, να οριστούν διοικητές και φυσικά να είναι έτοιμοι για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες των περιοχών. Παρόλα αυτά, τίποτα από τα ανωτέρω δεν έχει γίνει καθώς δεν έχουν ξεκινήσει οι βάρδιες των εθελοντών, τα κτήρια που δηλώθηκαν στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος  ως έδρα των Ε.Σ. δεν έχουν ετοιμαστεί, οι εθελοντές αγνοούνται, ενώ δεν τους έχουν παραδοθεί ακόμα οι ταυτότητες τους καθώς και οι πιστοποιήσεις από την πυροσβεστική ακαδημία και υπάρχει μια στασιμότητα σε όλες τις διαδικασίες, εν γένει.

Σύμφωνα με επικοινωνία  που είχε το agrinioreport.com με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χριστόφορο Μπόκα, από τη Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν οι 2 εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί στη Γαβαλού και στην Παραβόλα. Ο λόγος που καθυστέρησαν οι διαδικασίες για τη λειτουργία τους, δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι, εξαιτίας του άστατου καιρού που επικράτησε το τελευταίο χρονικό διάστημα και που προκάλεσε πολλές καταστροφές σε διάφορα σημεία, όλη η πυροσβεστική δύναμη βοηθούσε στη διάνοιξη των δρόμων και όπου αλλού κρινόταν απαραίτητο.

Ο κ. Μπόκας τόνισε ότι υπάρχουν ελάχιστοι εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί στην Ελλάδα, κάτι που συναρτά κάτι το πρωτοπόρο για τους 2 αυτούς σταθμούς και η προσφορά των εθελοντών είναι μεγάλη και γίνεται καλοπροαίρετα. Ωστόσο, είναι λίγο περίπλοκη η διαδικασία ανεύρεσης των εθελοντών αυτών για διάφορους λόγους, οι οποίοι είναι κυρίως προσωπικοί, ενώ παράλληλα πρέπει και ο δήμος να επισκεφθεί τις κτιριακές εγκαταστάσεις των 2 αυτών κλιμακίων για να τις ελέγξει. Παρά ταύτα, ο κ. Μπόκας είναι αισιόδοξος ως προς την ομαλή έκβαση της όλης αυτής κατάστασης, η οποία και θα διευθετηθεί άμεσα, όπως τόνισε μιλώντας στο agrinioreport.com , κάτι που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τόσο το πυροσβεστικό σώμα όσο και τους πολίτες που χρήζουν ανάγκης.

Πράγματι, η  λειτουργία των 2 αυτών εθελοντικών σταθμών, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, είναι μείζονος σημασίας, καθώς μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει πολύ τους κατοίκους των περιοχών εκείνων, αφού σε περίπτωση πυρκαγιάς θα σπεύσουν πολύ πιο γρήγορα οι εν λόγω εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί στο σημείο απ” ότι τα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας του Αγρινίου λόγο αποστάσεως.
Δεν έχουμε λοιπόν, από το να περιμένουμε την εξέλιξη της λειτουργίας των δύο εθελοντικών πυροσβεστικών σταθμών, μιας και η αναμενόμενη ημερομηνία είναι πολύ κοντά, μόλις την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή : agrinioreport.com

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.