Ανακοίνωση της Π.Ε.Ε.Π.Σ προς τους Εθελοντές Πυροσβέστες

 

Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η 2η Ανάγνωση του σχεδίου νόμου για τον εθελοντισμό στο Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σχετικά με το κεφάλαιο που αφορά στην αναβάθμιση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη, ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε σημαντικές βελτιώσεις σε επίμαχα σημεία του σχεδίου, όπως:

 

  1. Απαλείφθηκε η έννοια της «συνδρομής στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό» για τους εθελοντές πυροσβέστες που υπηρετούν σε Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
  2. Επανήλθαν οι αρχικώς προβλεπόμενες 120 ώρες, ως ελάχιστη διάρκεια εκπαίδευσης για τους υποψήφιους εθελοντές πυροσβέστες.
  3. Βελτιώθηκε η διατύπωση και λειτουργική πρακτική του άρθρου που καθορίζει τις υποχρεώσεις των εργοδοτών.
  4. Επανήλθε η αναφορά για χορήγηση στους εθελοντές πυροσβέστες στολής και ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού ιδίων προδιαγραφών με εκείνες του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού.
  5. Αυξήθηκε το όριο ηλικίας για την απώλεια της εθελοντικής ιδιότητας στο 60ο έτος.
  6. Αφαιρέθηκε η υποχρέωση της σύστασης οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού για την ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών.

Όλες οι προαναφερόμενες αλλαγές ήταν προς την σωστή κατεύθυνση και χαιρετήθηκαν από όλους τους βουλευτές – μέλη της επιτροπής. Ωστόσο στην περίπτωση κυρίως της «συνδρομής» αλλά και των υποχρεώσεων των εργοδοτών αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και πρότειναν περαιτέρω νομοτεχνική – διευκρινιστική βελτίωση, κάτι που υποστηρίζει και η Π.Ε.Ε.Π.Σ. Τέλος υπήρξαν αναφορές και για αύξηση των μορίων αλλά και του ανωτάτου επιτρεπόμενου ορίου ηλικίας για συμμετοχή στους διαγωνισμούς. Ο κ. Υφυπουργός σημείωσε τις προτάσεις των κ.κ. Βουλευτών και δεσμεύτηκε ότι θα τις εξετάσει με θετική διάθεση.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής παρέστη επίσης, με πρωτοβουλία του, και ο πρώην Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγιας, ο οποίος κατέθεσε σειρά προτάσεων σχετικές με τα παραπάνω ενώ έκανε και ολιγόλεπτη παρέμβαση.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. επιθυμεί να ευχαριστήσει τον κ. Υπουργό για τις βελτιώσεις που πραγματοποίησε, καθώς και τον κ. Βούγια για την αυτεπάγγελτη και σημαντική παρέμβασή του αλλά και όλους τους βουλευτές για τη σταθερά συνεχιζόμενη υποστήριξη τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.