Λαμπρινή Μπούσια

 

10/2/1015

Fire Rescue News. Όνομα;

Κα Μπούσια. Λαμπρινή Χρ. Μπούσια.

  Fire Rescue News. Σπουδές;

Κα Μπούσια. Απόφοιτη Γενικού Λυκείου και Απόφοιτη Σχολής ΙΕΚ , ειδικότητα: Διοικητικό & Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων.

 Fire Rescue News. Τόπος καταγωγής;

Κα Μπούσια. Πάτρα, Ν. Αχαΐας.

 Fire Rescue News. Επάγγελμα;

Κα Μπούσια. Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης και ειδικότερα Οδηγός Πυροσβεστικών οχημάτων.

Fire Rescue News. Οικογενειακή κατάσταση;

Κα Μπούσια. Έγγαμη. Εχοντας αποκτήσει 2 υπέροχα πλάσματα.

Fire Rescue News. Που ανήκετε; Πόσο καιρό ασχολείστε;

Κα Μπούσια. Ανήκω στον 3ο Π.Σ. Πειραιά -Π.Κ. Αίγινας από το 2003 (ως συμβασιούχος πυροσβέστης) και 2012 (ως Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης). Πάντα με την ειδικότητα του Οδηγού.

 Fire Rescue News. Όνειρο ζωής ή τυχαίο γεγονός το επάγγελμα σας;

Κα Μπούσια. Ξεκίνησα ως εθελόντρια στην Πάτρα. Μετά από λίγο καιρό στην ενεργό δράση, μπήκε στην καρδιά μου για τα καλά το επάγγελμα του πυροσβέστη. Προσπάθησα να πάρω όσα περισσότερα εφόδια μπορούσα για να έρθω πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου που είχα βάλει στο μυαλό μου. Να ενταχθώ και γω στην αγκαλιά του Πυροσβεστικού Σώματος.

Fire Rescue News. Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που ξεκινά τώρα το επάγγελμα που ακολουθείτε;

Κα Μπούσια. Θα πρέπει να προσέχουμε τα πάντα και πάντα. Για τους οδηγούς δεν είναι το παν η ταχύτερη πρόσβαση στο συμβάν, αλλά η ασφαλής και συνάμα γρήγορη πρόσβαση σ’ αυτό. Η ασφάλεια πρώτα η δική μας, μετά των ανθρώπων του πληρώματος που έχουμε στο όχημα και μετά των υπολοίπων. Και αυτό γιατί αν εμείς δεν φτάσουμε «καλά» στο συμβάν, ΔΕΝ θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους  συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την βοήθειά μας. Στο συμβάν ΟΛΟΙ μας πρέπει να φοράμε τα ατομικά μέσα προστασίας. Το λέμε και το ξαναλέμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε.

Fire Rescue News.  Μια στιγμή στη καριέρα  σας, που σας  έχει στιγματίσει, καλή ή κακή;

Κα Μπούσια. Ένα «κακό», το λέω εγώ, είναι όταν βρέθηκα για πρώτη φορά σε τροχαίο. Ήμουν εκτός υπηρεσίας βέβαια αλλά έσπευσα να βοηθήσω τον νεαρό που είχε χτυπήσει άσχημα με το παπάκι του. Αφηνοντας το αμάξι μου με αλάρμ κατέβηκα και πήγα κοντά του χωρίς δεύτερη σκέψη δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες και αναμένοντας για το ασθενοφόρο. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Το ΣΟΚ βέβαια το έπαθα φτάνοντας σπίτι μου αργότερα και συνειδητοποιόντας τι είχε προηγηθεί.Ένα απ τα «καλά» είναι όταν στις αρχές ήμουν περιπολικό (δασικό ή αστικό) και έμπαινε το πλήρωμά μου για να μεταβούμε στον τομέα μας, τους έβλεπα και ήταν διστακτικοί. Με το τέλος της βάρδιας όμως έβλεπα στο πρόσωπό τους την ανακούφιση αφού διαπίστωναν ότι για να έχω την ειδικότητα ΟΔΗΓΟΥ κατέχω το «άθλημα» όπως μου έλεγαν και λένε ακόμα και σήμερα οι συνάδελφοί μου.

Fire Rescue News. Ποιοί οι μελλοντικοί σας στόχοι σε όλους τους τομείς;

Κα Μπούσια. Μελλοντικοί στόχοι….. χμμμ… Ανάλογα των δυνατοτήτων που θα μας προσφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα, θέλω να ανέβω σιγά και σταθερά κάθε σκαλοπάτι προς την κορυφή. Θα κάνω την προσπάθειά μου και όπου φτάσω. Θέλω να με βλέπει η οικογένειά μου και να είναι όλοι τους υπερήφανοι για μένα.

Fire Rescue News. Με τι ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Κα Μπούσια. Η οικογένεια και κυρίως τα παιδιά μου, απορροφούν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μου. Μα ξεκλέβω και λίγο χρόνο για μένα για ν’ ασχοληθώ με το άθλημα που αγαπώ το TAE KWON DO.

Fire Rescue News. Πως χειρίζεστε την απόρριψη;

Κα Μπούσια. Είναι δύσκολο. Μα έχω μάθει στη ζωή μου να μην τα περιμένω όλα «ρόδινα» οπότε και πάντα σκέφτομαι και τις δύο εκδοχές μιας κατάστασης. Έτσι και το θέμα της απόρριψης έρχεται πιο ομαλά.

Fire Rescue News. Αν σας δινόταν μια ευκαιρία, τι θα αλλάζατε  στην ζωή σας;

Κα Μπούσια. Δεν ξέρω. Ισως και τίποτα.

Fire Rescue News. Έχετε κάποιον άνθρωπο σαν πρότυπό σας ;

Κα Μπούσια. Ο χαρακτήρας «χτίζεται» με μικρά δείγματα προτύπων από ανθρώπους που μας αγαπούν και μας περιβάλλουν. Οι γονείς είναι τα πρώτα πρότυπα που έχει ένας άνθρωπος από την νεαρή του ηλικία. Ετσι και εγώ. Μ΄ έμαθαν να είμαι ειλικρινής, αληθινή και κυρίως δυναμική για να μπορέσω ν ανταπεξέλθω σε όσα θα βρώ μπροστά μου.
Μπαίνοντας στον επαγγελματικό τομέα ανακαλύπτεις ανθρώπους που θα ήθελες να πάρεις πολλά απ αυτούς. Έτσι λοιπόν σαν σφουγγάρι «ρουφάς» κάθε τους γνώση, έχοντάς τους ως πρότυπα. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον ειδικότερα για να μην αδικήσω τους υπόλοιπους συναδέλφους. Ολους όσους γνώρισα μέχρι σήμερα τους ευχαριστώ πολύ.

Επιμελείται για το Fire.gr, ο Συμεών Μπανός

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.