Πυροσβεστική Υπηρεσία: Θερμική κάμερα σώζει ζωές

 

11/2/2015

Με μια υψηλής τεχνολογίας κάμερα θερμικής απεικόνισης εξοπλίστηκε πριν λίγες ημέρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η απόκτησή της εντάσσεται στα πλαίσια της αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σώματος, μέσα από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ και μέρος αυτής αποτελεί η προμήθεια 105 τέτοιων καμερών πανελλαδικά, μία από τις οποίες παρέλαβε και η Υπηρεσία μας. Η κάμερα ELITE E380, αξίας 7.000 ευρώ, αποτελεί εξελιγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό και κατασκευάζεται στις ΗΠΑ από την εταιρεία ISG.

«Η ακρίβειά της είναι τέτοια ώστε μπορεί να εντοπίσει πηγές θερμότητας με διαφορά μισού βαθμού °C», λέει στην ΗΜΕΡΑ ο Αρχιπυροσβέστης Παύλος Πλέσσας, ο οποίος μετέβη στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και μαζί με συναδέλφους του από όλη τη χώρα, εκπαιδεύτηκε στη λειτουργία και χρήση της κάμερας, από ειδικευμένο Βρετανό εκπαιδευτή. Στη συνέχεια μετέφερε τις γνώσεις που απέκτησε στους υπόλοιπους συναδέλφους του, εδώ, έτσι ώστε να εξοικειωθούν όλοι με τη χρήση της.

Πηγή : http://imerazante.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.