Η συμμετοχή του ΣΕΔΑ Άνδρου στη διάσωση του πληρώματος του πλοίου Good faith

 

11/2/2015

Στις 01.30 μετά τα μεσάνυχτα περίπου προσάραξε το φορτηγό πλοίο Good faith στη παραλία «Μικρά Πέζα». Στις 08.20 π.μ. κληθήκαμε από το Δήμο Άνδρου να βοηθήσουμε αρχικά στη μεταφορά των πρώτων ναυαγών από το ελικοδρόμιο, όπου έφθασαν με στρατιωτικό ελικόπτερο οι πρώτοι, μέχρι το Κέντρο Υγείας “Ανδρου, το οποίο και πράξαμε.

Το πλοίο προσάραξε λόγω μηχανικού προβλήματος στο τιμόνι του πλοίου. Σ’αυτό μετέβαιναν 20 ναυτικοί από τις Φιλιππίνες και ένας από Ρουμανία. Στη συνέχεια μας ζητήθηκε η συνδρομή από το Π.Κ. Άνδρου καθώς υπήρχαν ακόμη 4 ναυτικοί στο πλοίο. Η ενημέρωση έγινε στην ομάδα του ΣΕΔΑ που εδρεύει στο Γαύριο. Από εκεί ξεκίνησαν 4 εθελοντές με το πυρ. όχημα του Δήμου.
Στο νησί ήδη είχε φθάσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για να βγάλει τους υπόλοιπους ναυτικούς που δεν είχαν μεταφερθεί με το ελικόπτερο. Στις 14.30 ολοκληρώθηκε η διάσωση των ναυτικών και μεταφέρθηκαν στο Γαύριο.

Πηγή : www.androsportal.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.