Πυροσβεστήρας Αφρού Bioversal® QF-R

Βαθμολογία

12/2/2015

Όπως ήδη γνωρίζετε, η εταιρεία μας έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση νέων τεχνολογιών, που προσφέρουν προστιθέμενη αξία στον επαγγελματία και προστιθέμενη ασφάλεια στον τελικό χρήστη.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο νέος πυροσβεστήρας ABF 2 lt της εταιρείας μας, είναι:

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Το Bioversal® QF-R είναι ένα περιβαλλοντικά και λειτουργικά ασφαλές προϊόν. Η ικανότητά του  ως  παράγοντα  για  την  ενθυλάκωση μικκυλίων  το  κάνει  ένα  εξαιρετικό  υλικό  για  τον καθαρισμό  πετρελαίου,  λίπους  και  πρωτεϊνών.  Χρησιμοποιήστε  αφρό  μετά  την  εφαρμογή κατάσβεσης για τον καθαρισμό των ενδιαφερομένων επιφανειών. Το Bioversal® QF-R είναι υλικό ουδετέρου pH και συμβατό με οποιοδήποτε υλικό ή κράμα. Το Bioversal® QF-R έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καλλυντικών ως μη ερεθιστικό όταν έρχονται  σε  επαφή  με  το  ανθρώπινο  δέρμα  και  τα  μάτια. Το  νερό  Πλύσης  που  περιέχει  το μίγμα  και  τα  ενθυλακωμένα πετρέλαια / λίπη / πρωτεΐνες  είναι  εξαιρετικά  βιοδιασπώμενο και συμβατό με τις λειτουργίες των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ANTI ΡΥΠΑΝΣΗΣ 

Το  Bioversal® QF-R περιέχει  ένα  βιοενεργοποιητή, ο οποίος  είναι αποκλειστικότητα της Βιοτεχνολογίας Bioversal International. Αυτή η συνιστώσα είναι ένα τροποποιημένο συστατικό φυτικής προέλευσης. Με το Bioversal® QF-R η επίστρωση του πετρελαίου, του λίπους και των πρωτεϊνικών μικκυλίων, επιδεικνύουν χαμηλότερη οικο-τοξικότητα, απόλυτη βιο-συμβατότητα και βελτίωση της αερόβιας απόδοσης στη αποδόμηση των ρύπων σε επιχειρήσεις επεξεργασίας λυμάτων και σε ανοικτό περιβάλλον. Αυτοί οι μηχανισμοί εξοπλίζουν το Bioversal® QF-R με  δυνατότητες καταπολέμησης  της  ρύπανσης και της αποτελεσματικότητας στη βιολογική αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Αυτό καθιστά το προϊόν ιδανικό για εφαρμογές σε ανοικτό περιβάλλον και στο κοντά προστατευόμενο ανοιχτό νερό ή θαλασσινό νερό κατά τη διάρκεια επαγγελματικών εφαρμογών ή αναψυχής. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μη ανακτήσιμες, υπολειμματικές πετρελαιοκηλίδες με ψεκασμό της εν λόγω περιοχής ή της υδάτινης επιφανείας.

Το κατασβεστικό υλικό (BIOVERSAL QF-R) και το προωθητικό αέριο βρίσκονται μέσα στο ίδιο δοχείο ούτως ώστε ο πυροσβεστήρας να βρίσκεται συνεχώς υπό πίεση 15 BAR. Πιέζοντας προς τα κάτω τον μοχλό λειτουργίας (κλείστρο) το κατασβεστικό υλικό απελευθερώνεται, προκαλώντας άμεση πυρόσβεση, αλλά επίσης και καθαρισμό και απορρύπανση της φλεγόμενης περιοχής.

Πιστοποιημένος σύμφωνα με ΕΝ 3 & 97/23/EK

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Σώμα

Ο κύλινδρος είναι φτιαγμένος από χαλυβδοέλασμα ST12/ST14, υψηλής ποιότητας. Έχει βαφεί με ηλεκτροστατική βαφή (πούδρα) σε θερμοκρασία 180οC, με χρώμα κόκκινο RAL 3000. Φέρει εσωτερική επίστρωση για προστασία από την σκουριά. Πίεση δοκιμής 24 bar. Πίεση θραύσης >60 BAR. Φέρει Πιστοποίηση CE 0437 σύμφωνα με Οδηγία 97/23/ΕΚ

Κλείστρο

Ορειχάλκινο τύπου αυτόκλειστρου με δυνατότητα πολλαπλής ενεργοποίησης. Φέρει μανόμετρο για την ένδειξη της εσωτερικής πίεσης. Επίσης χρησιμοποιείται ως χειρολαβή μεταφοράς του πυροσβεστήρα.

Ακροφύσιο

Ο πυροσβεστήρας φέρει ειδικό ακροφύσιο (αφρογεννήτρια) εκτόνωσης του κατασβεστικού υλικού.

Κατασβεστικό Υλικό

BIOVERSAL QF-R. Κατάλληλο για την καταπολέμηση πυρκαγιών σε στερεά υλικά (ξύλο κ.λ.π.), υγρά καύσιμα και καμένα λίπη (φυτικά & ζωικά) και έλαια. Το υλικό είναι απόλυτα οικολογικό, με το πλεονέκτημα της ταυτόχρονης απορρύπανσης και αποκατάστασης της φυσικής ισορροπίας. Κατάλληλο ακόμη και για χρήση απ’ευθείας επάνω σε άνθρωπο.

TΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :

ΤύποςABF 2
ΠιστοποίησηΕΝ-3 / CE
Χωρητικότητα (ltr)2
Προωθητικό αέριοΝ2
Κατασβεστικό ΥλικόΝερό 1,80lt – BIOVERSAL QF-R 0,20lt
Κατασβεστική ικανότητα5Α – 89B – 40F
Xρόνος εκτόξευξης (sec)18
Mήκος εκτόξευξης (m)2
Μικτό βάρος (kg) (με τη βάση στήριξης)≈ 3,60
Συνολικό Υψος (mm)380
Διάμετρος σώματος (mm)105
Θερμοκρασία Λειτουργίας-200C – +600C

* πιθανή τροποποίηση των ανωτέρω μπορεί να γίνει χωρίς προειδοποίηση

Το BIOVERSAL QF-R® είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο προϊόν πυρόσβεσης, κατάλληλο για τις κατηγορίες πυρκαγιών Α (Στερεά Καύσιμα), Β (Υγρά Καύσιμα) και F (Καμένα Λάδια & Λίπη).
Το BIOVERSAL έχει την ιδιότητα του εκπληκτικού πυροσβεστικού μέσου, ενώ παράλληλα καθαρίζει και αυξάνει δραματικά τη βιολογική αποδόμηση της ρύπανσης.
Η μοναδική του σύνθεση ECO Activator™ λειτουργεί σαν καταλύτης: Η ρύπανση (π.χ. πετρελαιοκηλίδα) διασπάται σε μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία απομονωνονται σταθερά μέσω της διαδικασίας που ονομάζεται “encapsulation”.
Τα τοξικά κατάλοιπα αλλάζουν άμεσα σε μία ελκυστική πηγή ενέργειας για τους μικρο-οργανισμούς. Στο τέλος παραμένουν μόνο αβλαβή υπολλείματα. Το ECO Activator™ κάνει τη φύση σύμμαχο κατά της ρύπανσης.

Επαναπροσδιορισμός του όρου “Φιλικό προς το Περιβάλλον”

 • Το κατασβεστικό υλικό είναι βιολογικά διασπώμενο (μη επικίνδυνο / μη τοξικό)
 • Το κατασβεστικό υλικό έχει ουδέτερο pH
 • Το κατασβεστικό υλικό είναι ένα οικολογικό καθαριστικό, που κάνει την ρύπανση βιο-διασπωμένη
 • Δεν προκαλεί ρύπανση και παράπλευρες ζημίες όπως προκαλούν η ξηρή σκόνη, τα χημικά και τα συνθετικά υγρά

  FORMULA Ltd

  Fire Protection Systems & Equipment
  73, Kapaneos Str.| 10444 | Athens | Hellas
  Tel: +30 210 5157400
  Fax +30 210 5157401
   www.formula.com.gr

 • Κάντε το πρώτο σχόλιο

  Υποβολή απάντησης

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.