Καθαρά Δευτέρα: τι κάνουμε αν ο χαρταετός μπλεχτεί σε ηλεκτροφόρα καλώδια

 

18/2/2015

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) συμβουλεύει ενόψει της Καθαράς Δευτέρας να μην πετάξουμε το χαρταετό μας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να τον απελευθερώσουμε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα ούτε πρέπει να επιχειρήσουμε να αναρριχηθούμε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστούμε βοήθεια επικοινωνούμε είτε με τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ είτε με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

Τα τηλέφωνα των “Βλαβών” του ΔΕΔΔΗΕ είναι τα εξής:

Κέντρα Βλαβών Αττικής

Αθηνών 10503
Πειραιώς 10504
Περιστερίου 10505
Μεσογείων 10506
Ελευσίνας 10507
Φιλοθέης – Κηφισιάς 10508
Καλλιθέας 10509

Κέντρα Βλαβών Θεσσαλονίκης

Δυτ. Θεσσαλονίκης 10501
Κέντρο Θεσσαλονίκης 10502
Ανατ. Θεσσαλονίκης 10503

Κέντρα Βλαβών Περιφέρειας

Τηλέφωνα βλαβών της επαρχίας στο πλαίσιο κάθε Νομού για κλήση μόνο από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ 1050.

Πηγή : www.econews.gr

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.