Discovery Marine Ltd: Εμπλουτίζοντας το χώρο των Fire Fighting, επενδύει στην ασφάλεια

 

23/2/2015

Διαθέτοντας μια εμπειρία 15 χρόνων και ένα αξιόλογο background στον τομέα του safety equipment, εξοπλισμό πυρόσβεσης και προστασίας ανθρώπων (fire fighting & life saving) ο κος Νικόλαος Παπαχατζής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Discovery Marine Ltd, έχει καταφέρει να εδραιώσει την εταιρεία του όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια αγορά. Με έδρα στον Πειραιά δημιουργήσαμε ένα κέντρο ελέγχου πυροσβεστικών και σωστικών μέσων (service station) πιστοποιημένο από τα κυριότερα γραφεία νηογνωμόνων, για να συμβάλουμε στην ορθότερη συντήρηση και επιθεώρηση των φορητών και μόνιμων συστημάτων κατάσβεσης πυρκαγιάς, καθώς και των συσκευών που απαιτούνται για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα.

Η Discovery Marine απέκτησε πείρα και εξειδίκευση από το σχεδιασμό, την παραγωγή και την εγκατάσταση μονίμων συστημάτων κατάσβεσης πυρκαγιάς, όπως CO2, Local Application, High Expansion Foam, FM200 σε πλοία που κατασκευάστηκαν σε ναυπηγεία όπως τα Astilleros Espanoles (Ισπανία), Fincantieri (Ιταλία), Sembawang Shipyard (Σιγκαπούρη), Hellenic Shipyards (Ελλάδα) και διάφορα ναυπηγεία ανά τον κόσμο. Σταθμός στη μέχρι τώρα πορεία μας είναι η συνεργασία της εταιρείας μας με Ναυπηγεία της Κίνας, τοποθετώντας μας στη λίστα των κατασκευαστών Fire Fighting Systems. Σήμερα η Discovery Marine εντάσσεται στις πρωτοπόρες εξαγωγικές εταιρείες πυροσβεστικών συστημάτων στην Άπω Ανατολή.

Η εταιρεία μας είναι κατασκευαστική εταιρεία μονίμων συστημάτων κατάσβεσης πυρκαγιάς, διαθέτουμε αναγνωρισμένο κέντρο συντήρησης πυροσβεστικών και σωστικών συστημάτων, αντιπροσωπεύουμε ξένους οίκους για την προμήθεια fire-fighting και life-saving και παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες διεξάγοντας training. Αναλαμβάνουμε την ολοκληρωμένη κατασκευή και την εγκατάσταση μονίμων συστημάτων κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε όλα τα στάδια που αυτή επιβάλλει.
Μια σειρά κανονισμών τόσο της SOLAS, της σημαίας, αλλά και του νηογνώμονα του πλοίου αναφορικά με τα μόνιμα συστήματα κατάσβεσης πυρκαγιάς, αποτυπώνονται κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού. Καθώς είναι αναγκαία η πιστοποίηση της μελέτης από το νηογνώμονα, γίνεται από αυτό κατανοητό ότι ο σχεδιασμός είναι το «α και το ω» του τελικού αποτελέσματος. Επόμενο στάδιο είναι η υλοποίηση του σχεδιασμού σε προϊόν. Και αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρο στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, κατασκευάζοντας και πιστοποιώντας τα αναγκαία προϊόντα, πάντα τηρώντας τους μικρότερους χρόνους παράδοσης, αφού αρχή της εταιρείας μας είναι η διατήρηση μεγάλου stock. Η διαφοροποίησή μας σε σχέση με άλλους κατασκευαστές είναι η εγκατάσταση του συστήματος στο πλοίο. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την εγκατάσταση σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε γυάρδα ή εν πλω. Η πιστοποίηση της δουλειάς μας έρχεται με το commissioning.

Η ολοκλήρωση της παράδοσης ενός συστήματος γίνεται με την εκπαίδευση του πληρώματος, έτσι ώστε να γίνει απόλυτα κατανοητή η λειτουργία του συστήματος κατάσβεσης, χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία για το χειρισμό του, ακόμη και στην κρίσιμη ώρα που θα χρειαστεί αυτό να ενεργοποιηθεί. Οποιαδήποτε καθυστέρηση λόγω έλλειψης εκπαίδευσης, μπορεί να καταστεί μοιραία.
Παράλληλα, είμαστε πιστοποιημένοι από τα κυριότερα γραφεία νηογνωμόνων. Διεξάγουμε υδραυλικές δοκιμές υψηλής πίεσης και αναγομώσεις αναπνευστικών φιαλών και πυροσβεστήρων, επιθεωρήσεις και επισκευές μονίμων και φορητών συστημάτων κατάσβεσης πυρκαγιάς καθώς και σωστικών μέσων, ταξιδεύοντας για τις ανάγκες των πλοίων σε όλο τον κόσμο. Η εμπειρία μας στο κατασκευαστικό κομμάτι, μας έχει δώσει την απαραίτητη γνώση να ανακαλύπτουμε σφάλματα και να τα διορθώνουμε άμεσα, κάνοντας τη δουλειά μας μία καθημερινή πρόκληση.
Σήμερα η Discovery Marine διαθέτει πλήρη γκάμα μόνιμων συστημάτων πυρόσβεσης και φορητών μέσων, όπως πυροσβεστήρων, αναπνευστικών συσκευών, συσκευών διαφυγής κ.ά., τα οποία είναι ετοιμοπαράδοτα. Γνωρίζοντας τις ανάγκες της αγοράς, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις υπηρεσίες όπως το after sales service, κάνοντας την εταιρεία να ξεχωρίζει μεταξύ των άλλων και στο χρόνο απόκρισης.

Η εταιρεία μας αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τη Heien Larssen Νορβηγίας με συστήματα κατάσβεσης πυρκαγιάς, την Eltek Νορβηγίας με συστήματα πυρανίχνευσης, την Catef Ιταλίας με φορητά μέσα κατάσβεσης πυρκαγιάς και τη Boliang Κίνας με life rafts και σωστικά. Θεωρώντας πολύ σημαντική την εξοικείωση των ναυτικών με τα συστήματα Firefighting και Life Saving, η εταιρεία μας έχει αναπτύξει ένα σύστημα εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά στη βαθύτερη γνώση των συστημάτων αυτών, το οποίο εφαρμόζεται σε κάθε εγκατάσταση νέου προϊόντος και σε κάθε επιθεώρηση που διενεργούμε. Επίσης, σε συνεργασία με το τμήμα I.S.M. της εταιρείας διενεργούμε training των trainers και training των trainees, εξασφαλίζοντας έτσι συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας, ποιότητας και σεβασμού στο περιβάλλον. Το πελατολόγιο της Discovery περιλαμβάνει ήδη από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκοσμίου ναυτιλίας, τα οποία εμπιστεύονται την εταιρεία για τις εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες τεχνικές λύσεις.

DISCOVERY MARINE FIRE & SAFETY,
τηλ.: 2107242700

Πηγή : Security Manager

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.