Πολιτική προστασία και οδική ασφάλεια στη συνάντηση Δούρου – Πανούση

 

26/2/2015

Ζητήματα σχετικά με την πολιτική προστασία και της οδικής ασφάλειας αλλά και η ανάγκη δημιουργίας κέντρου επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν σήμερα, Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης με την περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου και κ. Γιάννη Βασιλείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το ζήτημα της οδικής ασφάλειας αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα που συνάδει και επισημάνθηκε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση μαθητών, οδηγών και όλων των πολιτών, καθώς το κοινωνικό δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης είναι αδιαπραγμάτευτο».

Παράλληλα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, συμφωνήθηκε σε συνεργασία υπουργείου – περιφέρειας να εντοπιστούν τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο Αττικής, προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προς αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Η περιφερειάρχης έθεσε επίσης το ζήτημα φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή, ζητώντας από τις υπηρεσίες του υπουργείου να αντιμετωπίσουν τόσο το θέμα της καταπολέμησης των κυκλωμάτων παρανομίας που βασίζονται στην κλοπή υλικών από τη χωματερή, όσο και σε αυτό το ζήτημα της περιφρούρησης του χώρου.

Από την πλευρά του ο κ. Πανούσης δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής συντεταγμένης δράσης της ΕΛ.ΑΣ., της περιφέρειας και των δήμων προς την κατεύθυνση αυτή.
Επιπλέον η κυρία Δούρου συμφώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό πως η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία στο θέμα των μεταναστευτικών ροών λειτουργεί σε βάρος των χωρών-πυλών εισόδου και επισημάνθηκε η ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
Τέλος, ο κ. Πανούσης πρότεινε τη σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στην περιφέρεια και στο υπουργείο, αναθέτοντας μάλιστα την εκπόνηση του σχεδίου στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου.

Πηγή : www.tovima.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.