Σύσκεψη στην Περιφέρεια εθελοντικών ομάδων

 

1/3/2015

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με τις εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν στην πολιτική προστασία μετά από πρόσκληση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων,κας Χαρούλας Γιασιράνη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κος Χρήστος Ευστρατίου,ενώ από τον ΕΟΠΚ ο κος Ντίνος Μαντικός,από τον ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου κος Παναγιώτης Εγγλέζος, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών κος Φράνκυ Μπενότ, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων κος Γρηγόρης Θεοδωρίδης, Ένωση Ραδιοσυχνοτήτων οι κύριοι Παναγιώτης Καββαλάκης και Χρήστος Παπαδημητρίου, Δωδ/κός Σύλλογος 4Χ4 κος Παναγιώτης Ματθαίου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός διευρυμένης διήμερης εκπαιδευτικής άσκησης ,μετά την επιτυχημένη άσκηση που έγινε στις 6,7,8 Φεβρουαρίου 2015 μεταξύ ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου και Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, υπό την αιγίδα και υποστήριξη της ΠΝΑΙ.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στον Προφήτη Ηλία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, με τη συμμετοχή 160 εθελοντών,όπου κάθε εθελοντική ομάδα θα εκπαιδεύσει τις υπόλοιπες στον τομέα που δραστηριοποιείται.
Θα ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές και θα γνωριστούν μεταξύ τους προκειμένου σε έκτακτα γεγονότα να γνωρίζουν το ρόλο που αναλαμβάνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει εκπαίδευση στο στήσιμο καταυλισμού, διαβίωσης στη φύση, Α΄ βοήθειες, οχήματα και τηλεπικοινωνίες.

Παράλληλα οι 160 εθελοντές θα εκπαιδευτούν από κοινού από αξιωματικούς του Στρατού και της Πυροσβεστικής στους χάρτες, τον προσανατολισμό και την πυρόσβεση.
Με την ευκαιρία της εκπαιδευτικής άσκησης θα γίνει έλεγχος της εξάρτησης που διαθέτει η Π Ν Αιγαίου για τέτοια γεγονότα και μέχρι σήμερα παραμένει φυλαγμένη σε αποθήκες,για να απογραφούν και να εκσυγχρονιστούν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.