Το 2016 η εισαγωγή στην Πυροσβεστική μέσω πανελλαδικών

 

2/3/2015

Το 2016 αναμένεται η εισαγωγή στην Πυροσβεστική μέσω πανελλαδικών εξετάσεων όπως προκύπτει από υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος όπου ανάμεσα στα άλλα θέματα θέτει και αυτό του προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr δεν αναμένεται να ενταχθούν στο φετινό μηχανογραφικό οι σχολές της Πυροσβεστικής για ιδιώτες παρά το γεγονός ότι με το Ν.4249/2014 ορίζεται ότι η εισαγωγή Πυροσβεστών στο Π.Σ. θα γίνεται μέσω των Πανελληνίων.

Στο υπόμνημα της η Ένωση Αξιωματικών αναφέρει ότι « σύμφωνα με τις προβλέψεις οι πρώτοι Δόκιμοι θα εισαχθούν το 2016, και θα αποφοιτήσουν το 2018. Άρα σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει νε έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση της ενσωμάτωσης των συναδέλφων Π.Π.Υ. ώστε από το 2018 να τεθεί η βάση για την μετεξέλιξη του Π.Σ σε ένα σύγχρονο οργανισμό που να έχει επιλύσει τουλάχιστον τις δυσλειτουργίες του στο καίριο ζήτημα της φυσιογνωμίας του προσωπικού του».

Επίσης αναφέρει ότι « η εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών μέσω των Πανελληνίων σαφώς και είναι θετικό βήμα, αλλά δεν ορίζεται τι θα γίνει με την αναπλήρωση του προσωπικού και με ποιο τρόπο θα προσλαμβάνεται μέχρι την πρώτη αποφοίτηση των Πυροσβεστών από το νέο σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για την είσοδο στη Σχολή Αρχιπυροσβεστών».

H Ένωση Αξιωματικών καταθέτει τις προτάσεις της ώστε να συνεχιστεί η ροή μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού, μέχρι την πρώτη αποφοίτηση των Δοκίμων μέσω πανελληνίων.

Πηγή : www.newsbeast.gr
Καλόγηρος Βασίλειος

3 Comments

 1.  

  Ξέρουμε τι θα γίνει με τους εθελοντές πυροσβέστες; τα όρια ηλικίας; την στρατιωτική θητεία; πολύ σωστό το μέτρο αλλά πρέπει να αποσαφηνιστούν αρκετά πράγματα.

  •  

   ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΩΣ 5ΕΤΗΣ Η ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ…

 2.  

  ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΑΝ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΙ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ .

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.