Βιονική όραση υπόσχεται Αμερικανική εταιρία στους πυροσβέστες

 

12/3/2015

Η Tanagram Partners είναι (ή ήταν) μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με έδρα το Σικάγο, αφιερωμένη στην καινοτομία, το σχεδιασμό, την κατασκευή και τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις σε υπολογιστή για προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Πρόσφατα η εταιρεία αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση, ωστόσο, στην τελευταία χρονιά λειτουργίας της, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tanagram, Ιωσήφ Juhnke, δήλωσε ότι ήταν στο δρόμο προς την ανάπτυξη ένα προϊόν που θα άλλαζε για πάντα τη βιομηχανία προϊόντων πυρόσβεσης.

Το προϊόν το οποίο «έμεινε στο ράφι» ονομαζόταν Μάσκα Επαυξημένης Πραγματικότητας «Augmented Realtiy SCBA» ευτυχώς όμως δεν έχει μείνει στο ράφι αλλά απλά σκονίστηκε λίγο. Με άλλα λόγια, αυτή η τεχνολογία έχει μεταφερθεί για περαιτέρω ανάπτυξη στην November Kilo Echo ή απλά NKE, Inc.

Η NKE, Inc είναι μια άλλη εταιρεία τεχνολογίας & ανάπτυξης που ιδρύθηκε από τον Joseph Juhnke (στο παρελθόν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tanagram, Inc.) που διεξάγει την έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων που απορρέουν από κρατικές επιχορηγήσεις – η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη μάσκα Augmented Realtiy.

Η ίδια η μάσκα, που αρχικά σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από Joeseph Juhnke, εμφανίζει πληροφορίες στους πυροσβέστες μέσω της προσωπίδας τους. Η μάσκα δείχνει στους πυροσβέστες έναν αριθμό διαφορετικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων ατμοσφαιρικού αέρα, τον αναμενόμενο χρόνο της πίεσης της φιάλης αλλά και του αναπνευστικού ρυθμού του χρήστη. Παρουσιάζει με ακρίβεια τη θερμοκρασία και τη τάση του περιβάλλοντος χώρου. (Μονοπάτια εξόδου και πλησιέστερη έξοδος).  Η θέση όλων των άλλων πυροσβεστών στη σκηνή εφόσον λειτουργούν με το ίδιο σύστημα μπορεί να εμφανιστεί (θεωρητικά) στην σκηνή του συμβάντος. Υπάρχει θερμική επιλογή για απεικόνιση (θερμική κάμερα) η οποία ενεργοποιείται από μια διεπαφή χειρονομίας με τα δάχτυλα του χρήστη. Στο γάντι περιέχονται ειδικές ηλεκτρονικές επαφές που επιτρέπουν στο χρήστη ενώνοντας τα κατάλληλα δάχτυλα να αλλάζει το μενού ή να επιλέγει.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, όμως, αυτή η τεχνολογία δεν είναι φθηνή και θα κοστίζει περίπου € 5.000 ανά μάσκα. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον (όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο), αυτή η καινοτομία θα υλοποιηθεί με σκοπό την μεγαλύτερη προστασία των πυροσβεστών , την πρακτικότητα του εξοπλισμού τους και της διάσωσης περισσότερων ζωών.

Μετάφραση & Ελέυθερη απόδοση για το Fire.gr, Ιωάννης Ρέτσιος

Πηγή : www.novemberkiloecho.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.