Σημαντική πρωτοβουλία για εθελοντές διασώστες

 

15/3/205

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η Εθελοντική Ομάδα ROMMEL, διοργανώνοντας επιμορφωτική διημερίδα,  στην Κρέστενα.

Ο ROMMEL κάλεσε τη μεγάλη πολυεθνική εταιρεία Draeger, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής με εξοπλισμό όπως αναπνευστήρες, θερμοκοιτίδες και εγκαταστάσεις χειρουργείων αλλά και στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και εγκαταστάσεων. Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος πωλήσεων Δημήτρης Καμίτσος η εταιρεία ειδικεύεται σε καταστάσεις πυρκαγιάς, χημικών ατυχημάτων και τοξικών αερίων δημιουργώντας και εξελίσσοντας τα προϊόντα της.

Στην επιμορφωτική διημερίδα συμμετείχε ενεργά το Πυροσβεστικό Σώμα, η Πολιτική Προστασία, το ΕΚΑΒ καθώς και αρκετοί εθελοντές μέλη του ROMMEL και όχι μόνο, οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις συμβουλές των ειδικών, παραθέτοντας και τις δικές τους ερωτήσεις.
«Η γνώση μεταφέρεται και μεταδίδεται και αυτό κάνουμε εδώ και  θα έπρεπε να είναι παρούσες όλες οι πολιτικές προστασίες του νομού. Θα δούμε και θα αγγίξουμε πράγματα που εμείς σαν εθελοντική ομάδα δεν μπορούμε να αποκτήσουμε λόγω υψηλού κόστους. Θα αναλύσουμε θέματα  για μάσκες και τροχαία ατυχήματα για παράδειγμα μαζί με τον κ. Καμίτσο και τον κ. Ρέτσιο. Θα πρέπει να ευχαριστήσω τον κ.Δάγκαρη από την Πολιτική Προστασία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  που μας παραχώρησε ό, τι χρειαζόμαστε για την εκδήλωση και  το δήμαρχο μας που είναι αρωγός σ΄αυτές τις προσπάθειες. Αυτές τις γνώσεις που θα πάρουμε σήμερα θα τις χρησιμοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας μας»  τόνισε ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας ROMMEL Ηρακλής Ματρώζος.

Βασίλης Σφήνας (vasilis.sfinas@gmail.com)

Πηγή : www.patrisnews.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.