Πινακίδα ενημέρωσης Επικινδυνότητας Δασικών πυρκαγιών

 

15/3/2015

Μετά από άρθρο του ( https://www.fire.gr/?p=8231 ) κ. Ιωάννη Ρέτσιου και μετά από ενημερώσεις σχετικά με τις ειδικές πινακίδες ενημέρωσης Επικινδυνότητας δασικών πυρκαγιών που μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί στην Ελλάδα (δύο η τρεις) , έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από πολλή προσπάθεια του μέλους μας με προσωπική δουλειά δημιούργησε την πινακίδα ενημέρωσης η οποία θα τοποθετηθεί λίγες μέρες πριν την αντιπυρική περίοδο.

Η Ο.Π.Ε.Δ.Τ “ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ” δημιούργησε αυτή την πινακίδα για την πληροφόρηση των πολιτών αναφορικά με την κατάσταση της ημέρας της αντιπυρικής περιόδου ….

Επίσης να τονίσω είναι η πρώτη πινακίδα ενημέρωσης επικινδυνότητας δασικών πυρκαγιών στην Χαλκιδική.

Ευχαριστούμε την κοινότητα της Σάρτης Χαλκιδικής για τα υλικά που χρειάστηκαν.

Ο.Π.Ε.Δ.Τ “ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ”
Ομάδα εθελοντών πυροπροστασίας & προστασίας της φύσης δήμου Tορώνης
2375041112 – 6930339321 – 6973619660

http://opedt.blogspot.gr

1 Comment

 1.  

  Θα ήθελα να συγχαρώ την προσπάθεια της ομάδας σας, να κατασκευάσει την πινακίδα αυτή. Έχω όμως μία παρατήρηση να κάνω:
  Μέσω της πινακίδας ενημέρωσης επικινδυνότητας, επιχειρείται αρχικά να γίνει στο ευρύ κοινό γνωστή, η κατάσταση της ημέρας εκείνης. Από την άλλη πλευρά (κατά τη γνώμη μου), γίνεται μια προσπάθεια να αλλάξει η στάση και νοοτροπία του Έλληνα πολίτη, όσον αφορά στο θέμα προστασία περιβάλλοντος. Δηλαδή την αλλαγή συμπεριφοράς (προσέχω περισσότερο τις επικίνδυνες μέρες, δεν καίω τα χόρτα σήμερα, δεν κάνω θερμές εργασίες και τα συναφή).
  Η συγκεκριμένη πινακίδα όμως δεν βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή τον μέσο Έλληνα, όπως είναι γραμμένη αγγλιστί.
  Συμφωνώ πως η Χαλκιδική είναι ένας τόπος με μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών, αλλά “προηγούνται” οι Έλληνες! Οι επιπτώσεις μιας καταστροφικής πυρκαγιάς, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην μετέπειτα ζωή του Έλληνα, όλων μας δηλαδή.
  Ας αρχίσουμε λοιπόν από εμάς τους ίδιους, αν θέλουμε να αλλάξει κάτι στον τόπο μας..
  Εν προκειμένω και αναγνωρίζοντας την δυσκολία κατασκευής μεγαλύτερων διαστάσεων πινακίδων, αφού αυτή βασίζεται σε εθελοντική προσπάθεια και “αυτοχρηματοδότηση”, θα πρότεινα τα εξής:
  Τη θέση των αρχικών γραμμάτων της ομάδας θα μπορούσε να πάρει η φράση “Δείκτης επικιδυνότητας πυρκαγιάς” στα αγγλικά. Σκοπός της πινακίδας είναι να ενημερώσει και/ή να ευαισθητοποιήσει, όχι να προβάλει – “διαφημήσει” (ομάδες, φορείς κ.α).
  Επίσης νομίζω πως μπορεί να εξοικονομηθεί πολύς χώρος, αναγράφοντας το ένα και μόνο απαραίτητο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, το πολύ και το εθνικό μας, δηλαδή 112 και 199. Αυτό θα γίνει σε συνάρτηση με την περιοχή που κατασκευάζεται μία πινακίδα, την επισκεψιμότητα ξένων τουριστών κ.α.
  Εν κατακλείδι καλό θα ήταν να γραφούν οι λέξεις στα ελληνικά και εφόσον “περισσεύει” χώρος, να μπουν και οι αγγλικές.
  Με σεβασμό στην ανιδιοτελή συνεισφορά σας.
  Σωκράτης Παπαγεωργίου
  Πυραγός

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.