Ρωσικό ενδιαφέρον για τον εθελοντισμό στη δασοπροστασία

 

21/12/2011

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Βύρωνα, ο Δήμος Βύρωνα και ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), υποδέχτηκαν για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα, αξιωματούχους από το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών (EMERCOM) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για ενημέρωση και συνεργασία σε θέματα εθελοντισμού.
Η επίσκεψη ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του ΣΠΑΥ, στον Βύρωνα, με παρουσίαση από τον διευθυντή Προγραμμάτων του Συνδέσμου Βασίλη Νομικό, των δραστηριοτήτων του ΣΠΑΥ, θεμάτων εθελοντισμού και κοινοτικών προγραμμάτων.


Ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας Σταύρος Σαλαγιάννης λαμβάνει ως τιμητικό δώρο το πηλίκιο Ρώσου στρατηγού, παρουσία της Αντιπρόεδρου του ΣΠΑΥ.

Την επόμενη μέρα, η αποστολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, παρουσία της Αντιπροέδρου του ΣΠΑΥ, Ευαγγελία Αντωνίου, Δημοτική Σύμβουλο Ηλιούπολης, του αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος Δήμου Βύρωνα Μίλτου Μπαντή, επισκέφτηκε το πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Δήμου Βύρωνα.
Οι ξένοι αξιωματούχοι, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική τεχνογνωσία σε θέματα εθελοντισμού, χειροκροτώντας με ενθουσιασμό βίντεο με τις δραστηριότητες της Εθελοντικής Ομάδας Βύρωνα. Σε συζητήσεις αναφέρθηκε η δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης από Ρώσους εκπαιδευτές στους Έλληνες εθελοντές, σε θέματα διάσωσης.
Κατά την ανταλλαγή δώρων, δυο εκ των Ρώσων ανώτατων αξιωματικών, επιφύλαξαν μια ξεχωριστή τιμή στον επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας Σταύρο Σαλαγιάννη, προσφέροντας του, αντίστοιχα, το στρατιωτικό σακάκι και πηλίκιο τους.
Η επίσκεψη της αποστολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας ολοκληρώθηκε στις 16/12, με την παράθεση δείπνου από τον ΣΠΑΥ προς τιμήν τους, στην Ηλιούπολη, όπου μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Βαλασόπουλος.


Η αποστολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας με μέλη της Εθελοντική Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Βύρωνα, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και την Αντιπρόεδρο του ΣΠΑΥ.
(Πατήστε για Μεγέθυνση)

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΥ
Φλοράν Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413
Φαξ: 210-7650414
E-mail: press@spay.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.