Γκρίνια των εθελοντών για νέο Νόμο του…αέρα

 

20/3/2015

Προβληματισμό αλλά και γκρίνιες, έφερε στις εθελοντικές ομάδες της Χίου που  συγκεντρώθηκαν  στην Περιφερειακή Ενότητα, η αλλαγή του νόμου για την λειτουργία τους, αφού διαπίστωσαν ότι υπάρχει κίνδυνος η εκπαίδευση, αλλά και οι υποχρεώσεις τους να  είναι διαφορετικές και μάλιστα χωρίς να έχουν ενημερωθεί για την νέα αυτή κατάσταση.

Ο Aντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, που προκάλεσε και την συνάντηση, διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκεται στον αέρα η λειτουργία τους, ενώ στον νέο νόμο θα ζητηθούν τροποποιήσεις έτσι ώστε να είναι όλοι πλήρως καλυμμένοι. «Συναντηθήκαμε εδώ για να συντάξουμε ένα μνημόνιο, στο oποίο θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας, αλλά και τις απαιτήσεις μας, προκείμενου η νέα αντιπυρική –κυρίως- περίοδο να μας βρει ετοίμους» δήλωσε χαρακτηριστικά, αφού πρωτύτερα είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του αλλά και την ευγνωμοσύνη του για την δράση των εθελοντών.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, που εξέφρασε κι εκείνος με την σειρά του τις ευχαριστίες του στις εθελοντικές ομάδες, τονίζοντας ότι ζητούμενο της συνάντησης είναι να νιώθουν όλοι πιο έτοιμοι φεύγοντας από την αίθουσα.

Πάντως τόσο ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Ιωνίας όσο και της ομάδας Όμικρον, φανήκαν αρκετά συγκρατημένοι ως προς τον νέο νόμο και τα ζητούμενα του με τον πρώτο να αναρωτιέται «πού πάμε στην νέα αντιπυρική χωρίς νόμο και αν συμβιεί κάτι ποιος θα ευθύνεται», ενώ ο εκπρόσωπος της Όμικρον δήλωσε ότι δεν γνώριζε ακριβώς το αντικείμενο της σύσκεψης και έτσι ήρθε απροετοίμαστος ως προς την κατάθεση προτάσεων.

Στην συνάντηση παρέστηκαν εκπρόσωποι από όλες τις εθελοντικές ομάδες, 12 τον αριθμό, καθώς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστική υπηρεσίας, του Στρατού , της Αστυνομίας , της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου.

Πηγή : www.alithia.gr

2 Comments

  1.  

    Σε ποιον νόμο αναφέρονται; Υπαρχει καινούριο νομοσχέδιο; Οι συντάκτες του ιστότοπου μπορούν να μας διαφωτίσουν επι αυτού;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.