Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου

 

20/3/2015

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου & Δωδεκανήσου, ο κ. Παναγιώτης Κάσσας, με μακροσκελή δήλωσή του στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Στη δήλωσή του ο κ. Παν. Κάσσας αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί ευκαιρία να αναλάβουν την διοίκηση της Ένωσης νέα πρόσωπα, αλλά από το σύνολο των λόγων που επικαλείται φαίνεται ότι υπήρξαν και άλλοι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση.

Σημειώνεται ότι ο μέχρι τώρα πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου & Δωδεκανήσου, παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ στη δήλωση παραίτησής του ο κ. Παναγιώτης Κάσσας, αναφέρει τα εξής:

“Όπως έχω δηλώσει κατά καιρούς, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου & Δωδεκανήσου είναι πάνω από αξιώματα και προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι θεσμός, είναι ιδέα και όχι πεδίο εκμετάλλευσης και εσωστρέφειας.

Γι αυτό το σκοπό τουλάχιστο δημιουργήθηκε το 1999 και άντεξε έως και σήμερα παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια .

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η θέση του Προέδρου έχει ως στόχο να ενώνει και να διοικεί, με ότι αυτό συνεπάγεται, να εμπνέει τους γύρω του και να καθιστά σαφές σε όλους πως η Ένωση αξίζει και πρέπει να είναι η φωνή των πυροσβεστών στη διεκδίκηση των δίκαιων εργασιακών αιτημάτων, αλλά και στην προβολή του πυροσβεστικού έργου.
Μόνο το γεγονός πως μετά από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν μέσα σε ένα χρόνο και η δύναμη των μονίμων πυροσβεστών μέσα στο 2014 αυξήθηκε κατά 49 άτομα στα Δωδεκάνησα, αποτελεί απόδειξη των ανωτέρω και οφείλεται στην αποτελεσματική δουλειά που κάναμε όλοι την περίοδο της Προεδρίας μου.

Μετά από 14 χρόνια συνεχούς εκλογής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, εκπροσωπώντας τα Δωδεκάνησα και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία μας και τα τελευταία 4 χρόνια εκπρόσωπος στην ΑΔΕΔΥ, σεβόμενος την προσωπική μου αξιοπρέπεια και πορεία μετά από σκέψη, θεωρώντας πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου που υπηρέτησα συνολικά έξι περίπου χρόνια, γιατί πιστεύω πως πρέπει να βγούνε μπροστά νέα πρόσωπα με όρεξη, με νέες ιδέες, με απλό κοινό λόγο, με απλές και λογικές λύσεις και να φέρουν την Ένωση ένα σκαλί ψηλότερα από κει που είναι σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια, έβαλα όλες μου τις δυνάμεις, προσωπικό χρόνο και έξοδα, από όποιο πόστο του Διοικητικού Συμβουλίου και αν βρισκόμουν, για να προβάλω τα προβλήματα των πυροσβεστών του νομού Δωδεκανήσου.
Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από άλλη θέση, έως τη λήξη της θητείας του που είναι στις αρχές του 2016.

Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά και αξιοπρεπής όπως ήμουν όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στους συναδέλφους μου , αφήνοντας τα ηνία και τις αποφάσεις για την πορεία της Ένωσης σε νεώτερους, στους οποίους εύχομαι να κρατήσουν ψηλά τον πήχη και τους στόχους, απαλλαγμένοι από κακίες και μικρότητες. Νιώθω έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου, για τη συνεχή στήριξη και συμπαράσταση που μου προσφέρανε και ιδιαίτερα αυτούς που συνεργάστηκα στα Διοικητικά Συμβούλια, όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης να ευχαριστήσω για την πραγματικά άψογη συνεργασία που είχαμε στους κοινούς μας αγώνες, αλλά και εκδηλώσεις ως Σώματα Ασφαλείας, τους Προέδρους, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου κ. Μανόλη Ανδρουλάκη και Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Ευστάθιο Σαμαρά.
Τέλος, επιθυμώ πραγματικά να ευχαριστήσω και το σύνολο των δημοσιογράφων του νομού μας, οι οποίοι ήταν παρών όταν τους χρειάστηκα, προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματά μας.

Κάσσας Παναγιώτης

Μέλος του Δ.Σ της Ε.Υ.Π.Σ Ρόδου και Δωδ/σου”.

Πηγή : http://rodosalarm.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.