Διεξαγωγή Υπηρεσίας Εθελοντών Πυροσβεστών

 

23/1/2012

Σχετ. Ν. υπ’ άριθ. 4029/2011(ΦΕΚ Α’ 245/22-11-2011) “Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις”

Όπως γνωρίζετε με την εφαρμογή του Ν. 4029/2011 το Πυροσβεστικό Σώμα προσβλέπει στην ενίσχυση του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη ανά την Ελληνική επικράτεια.
Σε αυτή την κατεύθυνση μεταξύ άλλων, παρακαλούνται οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών να μεριμνήσουν για την απρόσκοπτη συμμετοχή των Εθελοντών Πυροσβεστών τους (μαχίμων & οδηγών) στα πληρώματα των πυροσβεστικών εξόδων ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς τους στο παρεχόμενο πυροσβεστικό έργο.

Τούτο θεωρείται επιβεβλημένο για την προσέλκυση πολιτών ως Εθελοντών Πυροσβεστών αλλά και τη διατήρηση ζωηρού του ενδιαφέροντος παραμονής τους επί μακρόν. Ευνόητο είναι ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι επιχειρησιακές ανάγκες και δυνατότητες των Υπηρεσιών σε συνδυασμό με τα μέσα ατομικής προστασίας που διαθέτουν οι Εθελοντές Πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Ν. 4029/2011 τα ζητήματα ασφαλιστικής κάλυψης και αστικής ευθύνης έναντι τρίτων των Εθελοντών Πυροσβεστών καλύπτονται από τις διατάξεις των άρθρων 18 και 21 του εν λόγω Νόμου.

Ο Αρχηγός

Παναγιώτης Α. Μπονάτσος
Αντιστράτηγος Π.Σ.

Σημείωση Αρχισυντάκτη

Το παραπάνω έγγραφο βρίσκεται εδώ σε μορφή PDF για ανάκτηση , απλά θεώρησα ότι θα έπρεπε να το δακτυλογραφήσω και ως νέο για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να το εκμεταλλευτούν ως κείμενο όλοι οι Εθελοντές Πυροσβέστες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.