Σπάρτη: Πυροσβεστικό όχημα… από τη Γερμανία με αγάπη

 

28/3/2015

Ένα όχημα πυρόσβεσης, για την ενίσχυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού που λειτουργεί στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας, προσέφερε, ο Πυροσβεστικός Σταθμός από τον δήμο Haldensleben της Γερμανίας. Το πυροσβεστικό όχημα παρέλαβε ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, κατά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Haldensleben, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Norbert Eichler.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχαν οι δύο δήμαρχοι, συμφώνησαν σε σειρά δράσεων με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε πολλούς τομείς.
Ειδικότερα, συμφώνησαν να κατατεθεί, από πλευράς του δήμου Haldensleben, πλαίσιο σχετικό με την ενεργοποίηση ειδικού γραφείου προώθησης των αγροτικών προϊόντων του δήμου Ευρώτα, που θα περιλαμβάνει και την συμμετοχή συνεταιρισμών με μηνιαία παρουσία στην αγορά της Γερμανικής πόλης, για την προώθηση και πώληση των προϊόντων του Λακωνικού κάμπου, όπως λάδι, κρασιά και πορτοκάλια.

Συμφώνησαν επίσης σε συνεργασία των σχολείων, που θα λάβει χώρα από τον Ιούνιο, με πρώτη συνάντηση γνωριμίας των σχολικών μονάδων μέσω Skype, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και την συνεργασία τους μέσα από την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus.
Αποφάσισαν ακόμη – μεταξύ άλλων – να πραγματοποιούν την προετοιμασία τους αθλητικά σωματεία νέων του δήμου Ευρώτα, σε αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Haldensleben. Την λειτουργία ειδικού διαδικτυακού χώρου για την εύρεση εργασίας ανέργων στην Γερμανία.

Επίσης, την εκχώρηση ενός ακόμα πυροσβεστικού οχήματος στους εθελοντές και παράλληλα οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων των εθελοντικών ομάδων στο πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης εθελοντών του δήμου Haldensleben, την φιλοξενία υπαλλήλων του δήμου Ευρώτα, για γνωριμία και συνεργασία με υπαλλήλους των υπηρεσιών του δήμου Haldensleben, για την ανταλλαγή υπηρεσιακών απόψεων σχετική με την στελέχωση κι οργάνωση υπηρεσιών, όπως τεχνικής και οικονομικής, καθώς και τη ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών των δύο δήμων.

Τέλος, ο δήμαρχος Ευρώτα, την δεύτερη ημέρα της παραμονής του στην Γερμανία, επισκέφθηκε το Βερολίνο και είχε επαφές στο πλαίσιο προώθησης των αγροτικών προϊόντων του δήμου του, όχι μόνο στην κεντρική αγορά του Βερολίνου, αλλά και σε λαϊκές αγορές, για την απ’ ευθείας πώληση από συνεταιριστικές ομάδες.

Πηγή : www.zougla.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.