Καταγγελία για παράνομη κυκλοφορία ιδιωτικών ασθενοφόρων οχημάτων

 

29/2/2012

Ζούμε κάθε μέρα την άγρια επίθεση της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα οικονομικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και εργασιακό. Έχουμε μπει σε μία περίοδο εργασιακού μεσαίωνα όπου τα πάντα αμφισβητούνται και εν συνεχεία αφαιρούνται.
Στον χώρο της Υγείας η ίδια τραγική κατάσταση. Αλλεπάλληλα χτυπήματα από τη μνημονιακή κυβέρνηση, τα περισσότερα από τα οποία κάτω από τη ζώνη.
Η υγεία και η υγειονομική φροντίδα όμως αποτελούν κοινωνικά αγαθά και ανάγκες ύψιστης σημασίας που αφορούν όλο τον πληθυσμό.
Όλοι οι πολίτες στα πλαίσια της ισότητας, της αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης δικαιούνται ένα ισότιμο επίπεδο προστασίας απέναντι στους κινδύνους της ασθένειας και ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Μέσω όμως της ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας η ισότητα πρόσβασης στην ποιοτική κάλυψη υπηρεσιών υγείας θα αμβλυνθεί σημαντικά.
Οι κατέχοντες τους οικονομικούς πόρους θα μπορούν έτσι να απολαμβάνουν μία δέσμη ποιοτικών υγειονομικών υπηρεσιών ενώ οι άποροι θα μπουν ουσιαστικά στο περιθώριο του συστήματος προστασίας υγείας.

Στον χώρο του ΕΚΑΒ τώρα , η έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής αποτέλεσμα της περικοπής δαπανών έχει οδηγήσει τον μοναδικό δημόσιο πανελλαδικό φορέα προνοσοκομειακής περίθαλψης που εξασφαλίζει, πλήρες και δωρεάν προσφερόμενες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες σε οριακό σημείο.

Το κενό που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, εκμεταλλεύτηκε ο ιδιώτης που στην λογική της μεγαλύτερης κερδοφορίας με θεμιτές ή ακόμη και αθέμιτες πρακτικές διαχειρίζονται τα ιδιωτικά ασθενοφόρα που με την παράνομη λειτουργία τους και τις αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες τους υπονομεύουν την προσφορά δωρεάν προνοσοκομειακής φροντίδας και κερδοσκοπούν παράνομα εις βάρος των πολιτών με την καταβολή κομίστρου διακομιδής. Είναι άγνωστα τα ποσά μαύρου χρήματος που διακινούνται.

Είναι άγνωστο ποιοι και σε τι συνθήκες εργάζονται σε αυτά.
Είναι βέβαιο ότι η συνεχής αύξηση των παράνομων ασθενοφόρων θα δημιουργήσει κοινωνικές αναταράξεις, κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών και εκμετάλλευση της υγείας πασχόντων συνάνθρωπων μας, που χρήζουν διακομιδής σε υγειονομικούς σχηματισμούς.

Σε μια περίοδο που όλοι οι πολίτες έχουν βυθιστεί στη φτώχεια και στην ανέχεια και έχουν στραφεί στο δημόσιο σύστημα υγείας,
η πολιτική ηγεσία κάνοντας τους πρόθυμους στις επιταγές της τρόικας, γκρεμίζει και το εναπομένον κοινωνικό κράτος, κοστολογώντας την ανθρώπινη ζωή.

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες να συστρατευτούν στον αγώνα μας για ένα δημόσιο και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας με δημόσια και δωρεάν προνοσοκομειακή φροντίδα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Χούσος Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας
Κιτσόπουλος Αλέξιος

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Τέρμα Οδού Υγείας Τ.Κ. 115 27 Αθήνα
Τηλ:2132143417, Fax 2132143416

Σχετικοί Σύνδεσμοι: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ


Email » somatioekab166@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.