Επιστολή-Ενημέρωση προς τους πολίτες αναφορικά με το Ε.Κ.Α.Β

 

Αγαπητέ Συμπολίτη, Συμπολίτισσα, σαν Διάσωστες-Πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και ΟΧΙ σαν οδηγοί, πιστοποιημένοι και εξειδικευμένοι στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, αντιμετωπίζουμε καθημερινά 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (καύσωνα, παγωνιά, βροχή, χιόνι), περιπτώσεις ασθενών που κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και άμεσα η ζωή τους.
Είμαστε εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών (πλημμύρες,σεισμοί, ομαδικά ατυχήματα κ.λ.π) και στον χειρισμό όλων των υλικών και συσκευών που διαθέτουν τα ασθενοφόρα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Οι βασικές αρχές του Διασώστη είναι η άμεση ανταπόκριση στον ασθενή, η παροχή κατάλληλης θεραπείας και η γρήγορη και ασφαλή διακομιδή του στο νοσοκομείο.
Ο σωστός συνδυασμός των παραπάνω κάνει την διαφορά μεταξύ ζωής ή θανάτου, προσωρινής ή μόνιμης αναπηρίας.
Καλύπτουμε τα κενά του Ε.Σ.Υ. με χιλιάδες διακομιδές κάθε χρόνο διεκπεραιώνοντας όλα τα περιστατικά, ανεξάρτητα
του ωραρίου μας
, οδηγώντας γρήγορα και με ασφάλεια ασθενοφόρα οχήματα του 2003 που έχουν από 600.000 χλμ το καθένα, στο ημιτελές και επικίνδυνο εθνικό οδικό δίκτυο καθώς και στο έντονο κυκλοφοριακό χάος των μεγάλων αστικών κέντρων.

Ερχόμαστε σε επαφή πρώτοι με κάθε λοιμώδη ασθένεια χωρίς την απαραίτητη προστασία καθώς όλα τα περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι αδιάγνωστα με άγνωστες επιπτώσεις, βιώνοντας έντονη ψυχολογική φόρτιση σε περιπτώσεις ακραίων εικόνων και παραστάσεων με κόστος στην ψυχική υγεία και την
παθολογία των συναδέλφων μας.
Με έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, αποτέλεσμα της περικοπής δαπανών, εξυπηρετούμε καθημερινά χιλιάδες περιστατικά με μεγάλη επάρκεια και ασφάλεια, παρά την δυσαναλογία του όγκου των περιστατικών με τα διαθέσιμα ασθενοφόρα, ειδικά στην Αθήνα, καθώς δίνουμε με αυταπάρνηση όλο μας τον εαυτό, όπως έχουμε υποχρέωση, για να σώζουμε ζωές.
Λόγω συνθηκών εργασίας υπάρχουν Διασώστες με μόνιμες σωματικές κακώσεις, Διασώστες που τρυπήθηκαν από σύριγγες λόγω όχι προσοχής αλλά δύσκολων συνθηκών αντιμετώπισης περιστατικών «ναρκομανών-μεθυσμένων», Διασώστες που βιώνουν καθημερινά τραγικές στιγμές με ένταση και ψυχολογικό στρες, Διασώστες που είχαν τροχαίο ατύχημα με το ασθενοφόρο και τέλος Διασώστες νεκρούς στην ώρα εργασίας τους.

Και η πολιτεία πώς μας αντιμετωπίζει;
Αφού μείωσε τις ελάχιστες αποδοχές μας, μας αυξάνει τα όρια ηλικίας.
Ετών 65 οι Διασώστες; Σε ποια άλλη χώρα ισχύει αυτό;

Δεν μας έχουν ενταγμένους στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τις εκτός έδρας αποζημιώσεις τις πληρώνουν μετά από μήνες έως και χρόνο. Πληρώνουμε δηλαδή τα έξοδα από την τσέπη μας και περιμένουμε…
Η αναγνώριση του ρόλου του ΕΚΑΒ και η αναβάθμιση του από την πολιτεία είναι υποχρέωση της και πρέπει να εκφραστεί με την ηθική και υλική αποκατάσταση των εργαζομένων σε αυτό.
Εμείς ως εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα συνεχίσουμε να επιδεικνύομε υψηλό αίσθημα ευθύνης για τα εργασιακά μας καθήκοντα, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά, αυτό που επιτάσσει το καθήκον μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ακόμα και εάν δεχόμαστε άδικες επιθέσεις για τις άτυχες στιγμές, παρά τις δυσκολίες, αποδεικνύοντας ότι τοποθετούμε την ζωή των συνανθρώπων μας και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς αυτούς υπεράνω όλων όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε.
Επειδή όμως η υγεία και η υγειονομική φροντίδα αποτελούν κοινωνικά αγαθά και ανάγκες ύψιστης σημασίας που αφορούν όλο τον πληθυσμό και επειδή η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείτε καλούμε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της για ένα δημόσιο και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας και ΕΚΑΒ με δημόσια και δωρεάν προνοσοκομειακή φροντίδα.

Για όλα τα παραπάνω συμπολίτη και συμπολίτισσα σε καλούμε να ενώσεις τη δύναμη σου, από όπου και αν προέρχεται και με όποιον τρόπο μπορεί να εκφραστεί, να απαιτήσουμε όλοι μαζί εργαζόμενοι και χρήστες των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ από την πολιτεία να παρέχει τα μέσα και το προσωπικό που απαιτούνται για τη διασφάλιση της υγείας και της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη που την έχει ανάγκη.

Για οποιοδήποτε παράπονο ,υπόδειξη,πρόταση είμαστε στη διάθεση σου.

Τηλ 2132143417

Φαξ 2132143416

Email somatioekab166@gmail.com

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Πηγή: Σωματείο ΕΚΑΒ 166

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.