Πρόταση Βελτίωσης Μνημονίου Ενεργειών Τροχαίου

 

15/2/2012

Αγαπητοί συνάδελφοι Πυροσβέστες – Διασώστες – Εθελοντές και λοιποί Ειδικοί Πολιτικής Προστασίας. Σας ενημερώνω για την παρούσα μελέτη βελτίωσης της εγκυκλίου – διαταγής υπ’ αρ. 116g (για τα Τροχαία Ατυχήματα) του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, την οποία έχω εκπονήσει και αποστείλει στους ανωτέρους μου περί τα τέλη Μαρτίου του 2011.
Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να αναρτηθεί στο διαδίκτυο, είναι για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προβληματιστούμε λίγο περισσότερο στο ευαίσθητο θέμα της διάσωσης των θυμάτων σε τροχαία ατυχήματα, ιδίως αφού εμπλέκονται άνω της μιας Υπηρεσίας στον τόπο του ατυχήματος.

Εκτιμώ ότι η εν λόγω μελέτη (πέραν του όποιου εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος παρουσιάζει) θα προτρέψει συναδέλφους επαγγελματίες και εθελοντές να την βελτιώσουν ή να συντάξουν την δική τους και να προτείνουν με την σειρά τους την όποια θετική μετεξέλιξη των επίσημων οδηγιών του Αρχηγείου μας.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας,
Πολυδεύκης Βανίδης

Πρόταση – εισήγηση αλλαγών που αφορά στην Εγκύκλιο
Διαταγή 116 του Α.Π.Σ.

Η εισήγηση αυτή χωρίζεται σε 7 ενότητες, τις παρακάτω:

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

2. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

3. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

4. Η ΠΡΟΤΑΣΗ

5. Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 116

6. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 116 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

7. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

» Διαβάστε την εδώ σε μορφή βιβλίου PDF

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.